Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Plastik przedniego fotela ociera się o skóre kiedy sie ruszam na fotelu, zwykle na zakretach. Strasznie denwrwujace jest to trzeszczenie tymbardziej, ze wszystko inne pracuje bez zarzutow.Czy ktos ma jakis sprawdzony sposob na to? Na zagranicznym forum ktos doradzil zrzucic troche wage masy ciala.. moje auto to bmw 520d f10 2011.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja miałem podobnie, fotele komfort. Przy czym mi ten dźwięk bardziej kojrzył się z "jęczeniem" uszkodzonej taśmy ("sprężyny") w kierownicy, niż z typowym ocieraniem.

Zareklamowałem to w serwisie - powiedzieli, że podobno zdarza się.

Rozebrali fotel, złożyli - i od pół roku jest OK.

Opublikowano
u mnie najgłośniejsze odgłosy dochodzą z boku fotela od strony drzwi, tak jakby ten plastikowy boczek (tam gdzie regulacja oparcia) odzywał się gdzieś na łączeniach
Opublikowano
O ten sam wlasnie boczny plastik mi chodzi. Maskra jakas. Narazie troche go odciagnalem od skory wkladajac kawalek materialu, ale wyglada to slabo. W serwisie nic mi nie pomogli.
Opublikowano
O ten sam wlasnie boczny plastik mi chodzi. Maskra jakas. Narazie troche go odciagnalem od skory wkladajac kawalek materialu, ale wyglada to slabo. W serwisie nic mi nie pomogli. Widze, ze wiecej osob z waga ponad 90kg ma ten problem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano