Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem zgasł mi dziś nagle lewy xenon wyskoczył komunikat o błędzie na BC. Zastanawiam się czy to żarnik ? Podobno nie pada tak nagle...a czy jeśli to przetwornica to świecą wtedy ringi i DRL ? Mam aktywowaną "opcję niemiecką" i długie na 30 % świecą w obu lampach, ringi również. Dzięki za info.

//Edit: dziś zauważyłem, że jednak mruga co jakiś czas ale nie odpala

Opublikowano
Zamień stronami żarniki i już prawie wszystko będziesz wiedział.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano
Najprawdopodobniej żarnik do wymiany ale najpierw zamień stronami tak jak chris radził żeby wyeliminować usterkę np. przetwornicy.
http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF
Opublikowano

Mi spalił się żarnik tydzień temu, i wyskoczył komunikat na BC, ale gdy zgasiłem światła i załączyłem znów to wszystkie światła świeciły, lecz spalony żarnik świecił inna barwą taką żółą, różowawą, i po ok. 1km jazdy znów wywaliło błąd i żarnik zgasł.

Kupiłem OSRAM XENARC czy jakoś tak(znajdziesz w mojej galerii) i daję dobrze rade :wink:

Opublikowano

Mialem tak samo w poniedziałek, po przejechaniu kilku km prawy ksenon zgasł, po ponownym uruchomieniu silnika świeciły sie oba, po czy, po paru minutach gasl ponownie prawy ksenon.

Wymieniłem obydwa żarniki i póki co spokój.