Skocz do zawartości

[E46 Touring] Grzanie tylnej szyby

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, mam pytanko dotyczące grzania tylnej szyby w Touringu. Poziome paski grzeją mi wszystkie oprócz pierwszego od dołu. Nie grzeją mi za to pionowe, ani jeden ani drugi. Czy te pionowe paski na tylnej szybie powinny grzać?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
lord_Simon rozumiem, że u ciebie w sedanie te pionowe paski też nie grzeja?? Ktoś z kombiakiem się odezwie. Nie chce mi się wierzyć, że nikt na to nie zwrócił uwagi.
Opublikowano
Jak mi się uda doprowadzić do zaparowania tylnej szyby w moim to sprawdzę, ale z tego co kojarzę to antena jest w bocznych bagażnika - anteny na dachu nie mam a niektóre poliftowe mają.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Byłbym wdzięczny mikan. Dokładnie w turasie na bank antena jest w bocznej szybie. Na dachu też nic nie mam. Wydaje mi się, że ta na dachu to jest tylko do aut z fabrycznym BT. Od dawna szukam odpowiedzi na to pytanie, ale nigdzie nikt nie pisze czy te pionowe paski grzeją. Znajomy ma coupe i u niego pionowe paski nie grzeją.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak mi się uda doprowadzić do zaparowania tylnej szyby w moim to sprawdzę, ale z tego co kojarzę to antena jest w bocznych bagażnika - anteny na dachu nie mam a niektóre poliftowe mają.

Grzeją tylko poziome. Antena radiowa jest w bocznej lewej szybie, a to co na dachu czasem wystaje to antena od GPS.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No co do tej anteny na dachu to nie jestem pewien czy to od GPS bo navi moje auto ma oryginalne i anteny brak.

To w takim razie po co te pionowe paski na tylnej szybie? Do radia?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłem u siebie w sedanie i pionowe paski na pewno nie grzeją, bo to pewnie przewody do rekina na dachu.
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No właśnie w ostatni weekend mierzyłem i na tych pionowych drutach też jest napięcie to samo co na poziomych, ale pionowe mi nie grzeją.
Opublikowano

witam

mi tylko pionowe grzeja i jeden poziomy mniej wiecej w polowie szyby i do tego po właczeniu grzania szyby radio traci fale ma ktos pojecie czemu tak sie dzieje?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zainteresuj się wave trap. W kombi są dwa. Jak otworzysz samą szybę, to są pod plastikiem przykrywającym zawiasy. To są takie filterki, dzięki którym jak działa ogrzewanie to nie zakłóca ci radia, przynajmniej tak mi się wydaje:). Tu masz zdjęcia gdzie się znajdują, o kombi jest napisane w połowie pierwszej strony:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=64069&sid=1db34e4379e4a747d9d137732c3c5e46

P.S. To mówisz że te pionowe dwa pasy w touringu ci grzeją?? Wszyscy byli zdania że to tylko anteny. Znaczy że muszę to naprawić:)

• 2 tygodnie później...