Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam. Proszę o podpowiedź który element (zawór regulacyjny?) jest odpowiedzialny za regulację ciśnienia oleju.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wczoraj oglądałem podstawę filtra oleju i zauważyłem wbudowany tam zawór płytkowy, czy nie jest to właśnie ten regulujący ciśnienie oleju. A może jest to zawór bezpieczeństwa na wypadek zapchania filtra oleju?
  • 3 lata później...
Opublikowano

Odkopię troche temat.

Mam problem z cisnieniem oleju, błędów jeszcze nie ma, ale inpa pokazuje 1700/1800kpa a powinno byc 2600 na wolnych obrotach.

Sprawdzilismy manomentrem i ten pokazał 2500, czyli takie jak ma byc. Wymieniony został czujnik cisniena oleju , jednak inpa dalej pokazuje 1800.

Auto po wymianie rozrzadu 40tys km, czyszczony uklad olejowy itd, podczas wymiany oleju zadnych drobinek czy czegokolwiek.

Czy moze to byc spowodowane elektrozaworem sterującym?

Dziwne jest to, że komputer pokazuje za niskie cisnienie a manometr prawidłowe..

0e1de3693c7c5abemed.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zajrzyj do zaworu (za alternatorem), miałem egzemplarz ze złamanym w pół.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, zawór hydrauliczny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Ktoś wymieniał ten zawór ? nie mogę go wyciągnąć z bloku. Kręci sie, ale nie chcę wyjść. Jakieś porady ? Użyć więcej siły czy trzyma coś od środka jeszcze ?
  • 10 miesięcy temu...
Opublikowano
Ktoś wymieniał ten zawór ? nie mogę go wyciągnąć z bloku. Kręci sie, ale nie chcę wyjść. Jakieś porady ? Użyć więcej siły czy trzyma coś od środka jeszcze ?

Zawór jest wciskany i przykręcany jedną śrubką. W moim przypadku wyszedł bez problemu, musisz spróbować mocniej go wyciągnąć. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hej, i jak? Udało się?

Dziś pierwszy raz miałem taką sytuację BMW e91 n43 po przejechaniu około 30 km na światłach wyszedł komunikat o niskim ciśnieniu oleju, jeśli chodzi o olej, jest full

• 1 rok później...
Opublikowano
I jak wiecie coś więcej na ten temat, czy wystarczy wyczyścić zawór regulacji ciśnienia oleju i jest wszystko git czy trzeba szukać dalej ?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Hej, i jak? Udało się?

Dziś pierwszy raz miałem taką sytuację BMW e91 n43 po przejechaniu około 30 km na światłach wyszedł komunikat o niskim ciśnieniu oleju, jeśli chodzi o olej, jest full

Witam. Wiadomo co było przyczyną??