Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie

W wakacje wymieniałem wszystkie uszczelki od przewodów intercoolera w e60 530d

2 razy uszczelkę od rury IC która łączy się z zaworem EGR i znowu mam tam nieszczelność..

chodzi o rurę nr 6 i kolanko łączące EGR tam w środku jest zielona uszczelka którą 2 razy wymieniałem (koszt jednej 30 zł)

http://bmwfans.info/parts-catalog/E60/Europe/530d-M57N/L-N/jun2003/browse/engine/intake_manifold_supercharg_air_duct_agr/

wiecie co może być nie tak ? czy kolanko lub uchwyt zaworu egr jest wyrobiony ?

Ewentualnie gdzie mogę dostać takie kolanko nowe ? lub czy przewód od e39 będzie dobry tak aby zacisnąć rure opaską metalową na zaworze ?

Pozdro

Opublikowano
A skąd wiesz, że ta nieszczelność w rzeczywistości tam jest? Wyskakuje Ci jakiś błąd czy sprawdziłeś to manualnie?
Opublikowano
poci się właśnie to miejsce łączenie kolanka z zaworem egr i miejsce wokół tego kolanka na dole jest zawilgocone
Opublikowano
kolanko wystepuje z rura wiec samego nie wymienisz. zreszta po co kolanko chcesz wymieniac, skoro uszczelka tam jest od uszczelnienia.
Opublikowano
wiadomo ale uszczelka od wakacji 2 razy była wymieniana, a dziwnym trafem dlaczego akurat znowu to miejsce pościło ? reszta uszczelek wymieniona raz i wszystko ok od 2 lat a tutaj 2gi raz wymieniałem i po chwili znowu nieszczelność wiec zastanawia mnie czemu, albo kolanko wyrobione albo końcówka zaworu egr, kolanko jest plastikowe wiec nie ma jak zacisnąć tego, w e39 była guma z opaska zaciskową