Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Mam identyczny problem

I teraz tak, wymontowałem silnik od wentylatora i przesmarowałem smarem do łożysk zaznaczone miejsca

http://i.imgur.com/SJlVoAB.jpg

I wręcz jest gorzej niż wcześniej. Co proponujecie? Wymieniać całego nie chcę bo to bezsensu.

Edytowane przez Amrap
Opublikowano
Zaczęło mi sie dziać to samo, dosłownie tydzień temu. Widzę ze chyba te wentylatory nie lubią zimna.
Opublikowano
Video: 8 cech idealnego faceta, chyba nie o to chodziło :)

Ale fail, już poprawiłem na właściwy

Zaczęło mi sie dziać to samo, dosłownie tydzień temu. Widzę ze chyba te wentylatory nie lubią zimna.

Mój stoi od roku w ciepłym garażu więc raczej nie zimno :(

Opublikowano
Przerabiałem ten problem ze 2 lata temu bo było dokładnie tak samo jak u ciebie gdy się ochłodziło zaczęło "ćwierkać" na niskich biegach, mechanik przy okazji wizyty nasmarował nie tylko to co widać ale też środek smarujący musi wejść głębiej, udało się bo do tej pory cicho jak makiem zasiał.
Opublikowano
Tyle, że jak ma wejść głębiej jak ten plastik jest osadzony na stałe, a niżej znajdują się jakieś uzwojenia których nie chcę uwalić smarem.
Opublikowano
Nie powiem co to było bo nie wiem ale logiczne że to musi być coś płynnego, co jest w stanie za penetrować głęboko po trzpieniu.