Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry,

mam na oku dwie E39, jutro jadę je oglądać, jeśli ktoś je już widział, lub dostrzegł cokolwiek niepokojącego na fotkach, będę wdzięczny za opinie. Nigdy nie miałem E39, jestem zielony w tym temacie :)

2.0 z Warszawy WBADM11060GP05111

http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-bmw-seria-5-bmw-e39-520i-wraz-z-sekwencyjna-instalacja-gazowa-okazja-ID6ydbXX.html

VIN long WBADM11060GP05111

Type code DM11

Type 520I (EUR)

Dev. series E39 ()

Line 5

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M52/TU

Cubical capacity 2.00

Power 110

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour ORIENTBLAU METALLIC (317)

Upholstery STOFF RIPS DIAGONAL/ANTHRAZIT (F4AT)

Prod. date 1998-11-13

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

473 ARMREST, FRONT

481 SPORT SEATS F DRIVER/FRONT PASSENGER

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

500 HEADLIGHT WASHER SYS/INTENSIVE CLEANING

520 FOGLIGHTS

522 XENON LIGHT

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

666 RADIO BMW BUSINESS CD

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

Dzięki!

Edytowane przez Rez
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wtryskiwacze są najprawdopodobniej Valtek i nie za bardzo radzą sobie z tym silnikiem.Olej 10W40 najprawdopodobniej z powodu "brania" przez silnik oleju (powinien być LL01 0W40 lub 5W40) no ale może auto ma już swoje "nalatane".Ciekawe jak się mają vanosy.Drzwi tylne i klapa także już skorodowana.Okazja?Ja swoją z tego samego rocznika, LPG,dwoma kpl.kół sprzedałem taniej.
Opublikowano
Silnik bierze olej, skorodowana maska, drzwi przednie kierowcy i pasazera i klapa tylna, rdza te elementy wziela na tyle ze albo blacharz albo wymiana elementow na nowe, cała malowana, tylne prawe nadkole szpachla - wg mojej oceny nie wielka "stłuczka", kierownica zmasakrowana. Ogolnie gosc sprzedajacy auto uczciwy nie ukrywajacy nic, reszta mechaniki na pierwy rzut oka nie wydaje sie byc zła (silnik, zaiweszenie, hamulce, skrzynia biegów, instalacja gazowa, sprzegło, układ kierowniczy), odpuscilem dalsze sprawdzanie tego samochodu ze wzgledu na to ze silnik bierze olej wiec remont na dluzsza mete bedzie konieczny + blacharka + napewno cos mechanicznie jeszcze wyjdzie wiec za duzo trzeba włożyc do wyjsciowej ceny, jak Ci to nie przeszkadza to warto się nią zainteresowac
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

E39 1998r. z najsłabszym silnikiem (chyba nawet 2.0d 136km jeździ przyjemniej), przelotem 330kkm, prawie całe do malowania, silnik na złom (pewnie m.in. przez 10w) za 11k :shock: nie wiem kto tu jest bardziej szalony..sprzedający czy kupujący :?

edit: Kolega dwa lata temu kupił takie w podobnym stanie za 6k a też mu odradzałem :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.