Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pojawił mi się czerwony błąd poduszki na zegarach oraz informacja o niezapiętych pasach mimo iż są zapięte.

I drive wyświetla System ochrony pasażerów niesprawny.

Po skasowaniu błędu w inpie dalej się wyświetla błąd SFZ 9AFF

Proszę o pomoc co sprawdzić?

Opublikowano

klema pirotechniczna do sprawdzenie i/lub wymiany.

jest na to akcja serwisowa, jesli jeszcze na niej nie byles

Opublikowano

Wie ktoś czy wina leży po stronie klemy plusowej czy minusowej?

Czy ta akcja polega na wymianie klemy czy tylko pancerza i smarowania ? (bo gdzieś słyszałem że tylko to robili)

Opublikowano
sprawdz czarna wtyczke dochodzaca do klemy plus 2 piny ma wypnij i wepnij skasuj blad. klema nie strzela od tak. w razie problemow zapraszam na priv
Opublikowano

witam mam podobny problem swieci mi sie poduszka dzis zrobiłem reset i bylo ok ale tylko paree godzin poduszka znowu swieci sie

POMOCY

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki błąd? Bez zczytania błędu komputerem duagnostycznym nikt Ci nic nie powie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Od sprawdzenia wartości rezystancji komputerem dla obwodu 1 i 2. Jak jest mała różnica to może być chwiejny styk czyli odłączyć i podłączyć. Jak jesteś zielony to jedź do kogoś kto wie co robi. Kiedyś miałem tak w 535d że obwód 1 miał kilkanaście ohmów podczas gdy drugi był w normie ok 4 ohm, a przyczyną było za każdym razem podnoszenie kierownicy ułatwiające opuszczenie auta. Odłączyłem aku, wyjąłem poduchę kierowcy i podłączyłem spowrotem, kasowanie błędów i było ok. Często tak się dzieje w przypadku fotela kierowcy i częstego przestawiania.

Mogą być też przyczyny jak wspomniane wcześniej. Zdarzają się awarie modułów airbag.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem z tymi wtyczkami od Airbag polega na tym, że podczas demontażu, nie każdy wie jak jest zbudowana wtyczka i jak ją się prawidłowo wypina. Osoba nie będąca w "temacie" po prostu ją "wyrywa" z gniazda Airbag , a powinna wysunąć zabezpieczenie. Później taką wtyczkę (uszkodzoną) na siłę wpycha w gniazdo i już ona z uszkodzonymi zaczepami w pełni nie jest sprawna. Miałem taki przypadek z moją poduszką w drzwiach (co ja się naszukałem przyczyn :wink: ).