Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

koledzy odgrzeję kotleta, mianowicie olałem krótko mówiąc na jakiś czas ten check engine i ostatnio znów się wziąłem za szukanie przyczyny i chciałem przeczyścić przepustnice i ściągając gumę z przepustnicy wpadły mi dwa palce taka dziura w wężyku tym cieńszym na zdj zaznaczyłem :

http://vlep.pl/t9w2af.jpg

i może łapać lewe powietrze stamtąd i dlatego wywala złą mieszankę i ten check? co o tym myślicie?

Opublikowano

koledzy odgrzeję kotleta, mianowicie olałem krótko mówiąc na jakiś czas ten check engine i ostatnio znów się wziąłem za szukanie przyczyny i chciałem przeczyścić przepustnice i ściągając gumę z przepustnicy wpadły mi dwa palce taka dziura w wężyku tym cieńszym na zdj zaznaczyłem :

http://vlep.pl/t9w2af.jpg

i może łapać lewe powietrze stamtąd i dlatego wywala złą mieszankę i ten check? co o tym myślicie?

Opublikowano
też tak myślałem, tym bardziej, że kolega parę postów wyżej napisał żeby sprawdzić szczelność gum przepływki, a tu taki zonk dziura na dwa paluchy, zamówiłem już . Jeśli nie pomoże, to myślę, że to ostatecznie przepływka może być
Opublikowano

4 błędy mam ,mianowicie 202,203,227,228

usunąłem znów błędy, odpiąłem na próbę przepływkę i przejechałem się, generalnie nie czuję różnicy w ogóle w jeździe z przepływką i bez , tylko przy odpinaniu spadają trochę obroty. Tak jak napisałem wyżej odpiąłem przejechałem się , wpiąłem ruszyłem kawałek i znów check wywalił teraz doszły do w/w błędów : 8 i 151

Opublikowano
Napisz jakie to błędy a nie sypiesz numerami.

bardzo popularne błędy, dlatego napisałem same numery, 28 lambda control tolerance bank 2 to big i 227 lambda control tolerance bank 1 to big 202 Lambda regulacja Bank 1 za kat

203 Lambda regulacja Bank 2 za kat

gdy się sam wyłączy check i gaz do dechy dam to się włącza znów

Opublikowano
najpierw chciałbym sprawdzić przepływomierz, bo jest podejrzany, fakt, że pod odpięciu niby słychać zmianę w pracy silnika, ale generalnie na odpiętej przepławce jeździłem i nie czułem różnicy w mocy w ogóle