Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dzień dobry jestem nowy na forum posiadam bmw e60 z 2004r i mam problem z nawigacja ccc z dużym ekranem i zmieniarka nie jestem fanem muzyki z radia ani z płyt znalazłem cos takiego http://www.ebay.com/itm/BMW-CCC-E60-61-63-E70-71-E90-91-92-93-3-5-6-X5-X6-Multimedia-interface-with-PIP-/181150530373 czy ktoś może używa czegoś takiego ktoś to może montuje bardzo był bym wdzięczny za pomoc a może jakieś inne rozwiązania oczywiście nie mówimy tu o wymianie na cic za 5000 zł
Opublikowano

Do słuchania muzyki to ci się raczej nie przyda. Ten moduł jest w zasadzie do obrazu. Można podłączyć kamery, zewnętrzny odtwarzacz, moduł tv, konsole, wejście video na dodatkowe ekrany np. w zagłówkach itp.

Natomiast dźwięk jest przekazywany przez aux lub podawany na FM w radio, a więc taki sobie.

Jeśli chcesz coś do słuchania muzyki, np z USB, iPod, iPhone to albo oryginalne USB z bmw (plus wymiana frm, wiązki i kodowanie) albo jakieś rozwiązanie aftermarket np dension gateway lub mobridge. Te moduły są podłączone w pętli światłowodu więc jakość muzyki jest cyfrowa. Dodatkowo jest text display i controla z idrive i multifunkcji.

Podłączenie jest bardzo proste a kodowanie to tylko aktywacja zmieniarki, jeśli jej nie ma. Jeśli jest i ktoś chciałby również z niej korzystać to moduł musi mieć tzw dual foot.

Używany, starszy moduł można kupić na ebay już za £150.

Opublikowano

Do tej pory robiłem to tylko u siebie. Ale nie ma w tym żadnej filozofii i pewnie sam byś to podłączył. Roboty może być trochę więcej jeśli moduł jest podłączony z przodu bo trzeba wyciągnąć jednostkę ccc. Za to z tyłu w bagażniku jest dużo prościej. Tylko wtedy trzeba np pendriva podłączyć w bagażniku, albo przedłużacz USB do podłokietnika.

Sent from my D5803 using Tapatalk