Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od kiedy Grudzień jest 6 miesiacem roku? :D ========================================

Vehicle information

========================================

VIN: WBADM11030GP14610

Type code: DM11

Model: 520I (EUR)

E-F-R series: E39

Series: 5

Type: LIM

Steering: LL

Doors: 4

Engine: M52/TU

Displacement: 2.00

Power: 110 (149 hp)

Drive: HECK

Transmission: MECH

Paint code: 397 - ANTHRAZIT METALLIC

Upholstery code: F6TT - STOFF FLOCK/GRAU

Prod.date: 1999-06-21

S216 HYDRO STEERING-SERVOTRONIC

S283 BMW LA wheel, BMW styling II

S423 Floor mats, velours

S428 Warning triangle and first aid kit

S430 Interior/outside mirror with auto dip

S431 Interior rear-view mirror with auto dip

S473 Armrest front

S500 Headl.washer system/intensive cleaning

S508 Park Distance Control (PDC)

S522 Xenon Light

S534 Automatic air conditioning

S540 Cruise control

S548 Kilometre speedo

S555 On-board computer V with remote control

S629 Car telephone (GSM) w card reader, front

S665 Radio BMW Business RDS

S710 M sports steering wheel, multifunction

L801 National version Germany/Austria

S818 Battery master switch

S863 Dealer List Europe

S879 Operating instructions German

S970 Business Package

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiera rzeczywiście wymieniona.Zapytaj o ile cofnął licznik.
Opublikowano
Ta kierownica na zdjęciu to chyba nie jest M Sport multifunction, co o tym myslicie?

Tak jak napisałeś kolego :cool2:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano

To teraz mam dylemat, jak myślicie, warto się w takie coś pakować? :? ciekawe czemu zmieniona kiera, poduszka wywaliła, czy co :D ale poduszkę samą też przecież można zmienić..

Powaliło mu się, pierwsza rejestracja w Grudniu 1999r., a właściwie 29.12.1999. Według historiapojazdu gov pl, w sierpniu 2014 miał jeszcze 195 486 km przebiegu, więć kto wie...

Opublikowano

Czyli przez ponad rok zrobił jakies 500 km, albo ktoś go skręcił o tyle, ile zrobił przez te 15 miesiecy. Nie widze sensu skręcania o te 20-30 tys km tak starego auta, nawet przez najbardziej zajadlego oszukańczego handlarza. Zreszta starym e39 na benzynie nikt nie robi takich przebiegów.

Wg mnie wytlumaczenie jest inne. Auto stało sobie rok zepsute (lub po prostu nie uzywane), kupił jakiś handlarz za 3-4 tys zł, coś tam polepił i wystawia z zyskiem. Zastrzegam, ze to tylko jedna z mozliwych opcji, ale najbardziej wg mnie prawdopodobna.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
ciekawe czemu zmieniona kiera, poduszka wywaliła, czy co :D ale poduszkę samą też przecież można zmienić..

Moze ostatni rok auto stało u blacharza który mu lepił przód, a kierownicę może łatwiej kupic taką niż poduszkę do sportowej. Raczej nikt sobie nie zmienia ot tak kierownicy i to na brzydszą i gorszą....

Opublikowano

Kurde, źle odczytałem z tej strony :x ten przebieg 195.486km był we WRZEŚNIU 2015, a obecnie jest 196600km. Powiedzmy, że był cofnięty, ale jakoś idzie w górę, no, ale kierownica mnie trapi. Rozmawiałem ze sprzedającym, twierdzi, że z taką kierownicą sprowadził te auto z Niemiec, 4 lata temu, w 2011r. nie pamiętam dokładnie. Od 4 lat on jest właścicielem. Jeśli chodzi o kolizje, zapytałem, czy nie miał żadnych WIĘKSZYCH kolizji, odpowiedział, że nie miał żadnych :D ale wiemy jak to jest. No nic, auto mi się podoba, pojadę, obejrzę, czy wszystko jest ok i zobaczę. Z czasem najwyżej sam sobie zmienię na kierę M Sport, z tego co widziałem po zdjęciach, jest dość mała i musi fajnie leżeć w rękach :twisted: Wrzucam jeszcze tego screena z historii.

http://zapodaj.net/images/e43e399adb2f1.jpg

Opublikowano

no to licznik sie zgadza

kierownice rzeczywiscie mogli wymienic w Niemczech

Opublikowano
Wszystko ładnie pięknie, tylko, że dane są zbierane od pierwszego przeglądu w Polsce. Czyli po samym sprowadzeniu możemy go cofnąć z pół miliona na magiczne 195 tysięcy, wtedy pierwszy przegląd i rejestracja będą pokazywały niższą wartość.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Juz ja obejrzalem. Walniety servotronic, wspomaganie nic nie dziala, zbiornik od wspomagania zapocony, klima nie dziala, silowniki od tylnej klapy tez ledwo i cos dziwnego szura pod maska. Rzekomo pasek od klimy. Poza tym pierwszy raz jechalem seria 5 i zrobila na mnie ogromne wrazenie :)
Opublikowano
Wszystko ładnie pięknie, tylko, że dane są zbierane od pierwszego przeglądu w Polsce. Czyli po samym sprowadzeniu możemy go cofnąć z pół miliona na magiczne 195 tysięcy, wtedy pierwszy przegląd i rejestracja będą pokazywały niższą wartość.

Dokładnie tak jest i tak to się odbywa :cool2:

Opublikowano
Juz ja obejrzalem. Walniety servotronic, wspomaganie nic nie dziala, zbiornik od wspomagania zapocony, klima nie dziala, silowniki od tylnej klapy tez ledwo i cos dziwnego szura pod maska. Rzekomo pasek od klimy. Poza tym pierwszy raz jechalem seria 5 i zrobila na mnie ogromne wrazenie :)

Akurat te wady to ma 90% e39 wystawionych na sprzedaz :)