Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam w E60 w podłokietniku uchwyt na telefon, którego wogóle nie potrzebuje (łaczę się z zestawem BT'em).

Pytanie nr 1 - Czy jest jakieś sprytne wykorzytsanie tego ustrojstwa? Czy może się do czegoś przydac?

Pytanie nr 2 - Jesli odpowiedz na Pytanie 1 jest nieatrakcyjna to chętnie zestaw wyrzucę i będę miał podręczny schowek, którego tak bardzo w tym samochodzie brakuje. Zatem, czy ktoś usuwał taki zestaw, czy wymaga to ściągnięcia całego tunelu?. Czy ktoś może to robił?

Będę wdięczny za Wasze opinie i doświadczenie.

pozdrawiam

Opublikowano

ja także, widziałem już gdzieś takie podłokietniki bez tego.

Jak wyrzuci się tą półeczkę to traci się bleutooth? wg mnie nie, ale niech ktoś rozwieje wątpliwości

Opublikowano
Można ten uchwyt wyjąć tylko jest problem z jedną śrubką od strony fotela kierowcy, która jest wkręcona od wew. kanału, jest dużo rozbierania. Znalazłem w necie opis jak to zrobić, można delikatnie ten wkręcik wyłamać :( , po usunięciu uchwytu schowek jest praktyczny, jest dużo miejsca :D
852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
Podobno konieczny jest demontaż całego tunelu. Istnieje jakiś mniej czasochłonny i inwazyjny sposób? Ewentualnie czy można zmienić sam uchwyt na konkretny model telefonu z ładowarka?
Opublikowano
Można ten uchwyt wyjąć tylko jest problem z jedną śrubką od strony fotela kierowcy, która jest wkręcona od wew. kanału, jest dużo rozbierania. Znalazłem w necie opis jak to zrobić, można delikatnie ten wkręcik wyłamać :( , po usunięciu uchwytu schowek jest praktyczny, jest dużo miejsca :D

Skłaniam się do wyrzucenia tego archaicznego uchwytu. Przede wszystkim brakuje mi schowka w tym aucie. Słyszałem co prawda , że są adaptery do większości popularnych telefonów ale zmienianie adaptera wraz z telefonem nie brzmi jak dobry pomysł.

Czy możesz podesłac linka do opisu operacji wymiany. Może faktycznie uda się zgrabnie urwać wkręcik bez rozbierania kanału. Z góry dziękuje.

Opublikowano

demontowałem ten tunel wczoraj

w sumie parę śrubek, ale zamontowałem z powrotem bez odkręcania tej półeczki :duh:

PS nie polecam zmiany tunelu na litftowy :D

Opublikowano
demontowałem ten tunel wczoraj

w sumie parę śrubek, ale zamontowałem z powrotem bez odkręcania tej półeczki :duh:

PS nie polecam zmiany tunelu na litftowy :D

Nie wiedziałem , ze sie zmienił w FL. Ile zajęło rozebranie i złożenie tunelu?

Opublikowano

Skłaniam się do wyrzucenia tego archaicznego uchwytu. Przede wszystkim brakuje mi schowka w tym aucie. Słyszałem co prawda , że są adaptery do większości popularnych telefonów ale zmienianie adaptera wraz z telefonem nie brzmi jak dobry pomysł.

Czy możesz podesłac linka do opisu operacji wymiany. Może faktycznie uda się zgrabnie urwać wkręcik bez rozbierania kanału. Z góry dziękuje.

musisz wygooglować linka, nie mam gotowca, rozebrałem wszystko co się dało poodpinałem kable na koniec zostawiłem wkręcik który delikatnie wyrwałem i to wszystko, nic skomplikowanego :D

852c2d3fdc685c61m.png
Opublikowano
A ja mam pytanie żeby dostać się do gniazd zapalniczek z tyłu tunelu tez trzeba go rozbierać?? Czy jet jakiś sposób na wyciągnięcie tego plastiku z zapalniczka i??
  • Zasłużeni forumowicze
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A ja mam pytanie żeby dostać się do gniazd zapalniczek z tyłu tunelu tez trzeba go rozbierać?? Czy jet jakiś sposób na wyciągnięcie tego plastiku z zapalniczka i??

Wkładasz palce w gniazda zapalniczki i energicznie szarpnięcie załatwia sprawę. Inaczej chyba nie da rady bez rozbierania całego tunelu.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie się nie dało, próbowałem. Dopiero po wsadzeniu cienkich plastikow z obu stron mogłem to wyciągnąć.

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Mobile%20Uploads/Screenshot_2015-11-02-17-14-30_zps8bettdmp_edit_1446480940519.png_zpsajz6nqrm.jpeg

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
pozbyłem się tego dzisiaj,

bardzo dużo miejsca, polecam!!

Gratuluje!

Tez się chce go pozbyć. Możesz napisac w punktach co robiłeś krok po kroku?

Z góry dziękuje

Opublikowano

otwierasz półkę na tel

odkręcasz czarne śrubki na torxa

wyrzucasz bebechy, odpinasz kable

prawa część wychodzi bez problemu, gorzej z lewą... jak chcesz zrobić to humanitarnie to musisz zdjąć cały podłokietnik i odkręcić od spodu, jak nie(jak ja :D) to łamiesz to na siłę i wychodzi na to samo tylko jesteś godzinkę do przodu.. :D