Skocz do zawartości

e60 520d problem z drganiami.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

W moim 520d automat 2007 'międzylift' , gdy odpalam, przełączam na D, ruszam, jadę wszystko jest ok. Jadę np 100 km/h , widze czerwone światło, wciskam hamulec, wszysto jest ok, nagle auto ma tylko ok. 20km/h i czuję wibrację. To samo gdy jadę i puszczam gaz wszystko jest ok, i gdy auto juz samo się dohamuje i zmienia bieg z 3 na 2 i z 2 na 1 to te wibracje tez wystepuja przy obrotach 1000. Gdy stoi w miejscu nic sie nie dzieje, automat biegów też nie przeciąga. Co to może być? wiem że być może temat był omawiany ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

Opublikowano
Dodaje rozwiązanie problemu gdy by komuś na przyszłość się przydało. Czytając fora i objawy drgań opcji było mnóstwo aż nie mogłem w nocy spać. Zaczynając od wtrysków, poduszek silnika, skrzyni, koła pasowego, itd. Okazało się, że za katalizatorem jest taka złączka i to ona była w złym stanie i dawała ogromne drgania. Mój mechanik stwierdził że ori złączka wystepuje tylko z katalizatorem i rzeczewiście tak jest, ale na szczęście wymyślił jakieś rozwiązanie ( stara wycięta i wspawana nowa ). Zero drgań w aucie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daj foto z realoem która to złączka :D

Zapewne koledze chodzi o łącznik elastyczny wydechu.

Opublikowano
Daj foto z realoem która to złączka :D

Zapewne koledze chodzi o łącznik elastyczny wydechu.

Dokładnie kolego chodzi mi o łącznik elastyczny wydechu.