Skocz do zawartości

M50B25 Wiązka automat a manual - różnice

DawidKo

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem po próbach - pomiary miernikiem wychodzą takie:

https://www.youtube.com/watch?v=dk3RamRGTVU&feature=youtu.be

Podpinałem przed chwilą żarówkę 12V 5W zamiast miernika - żarówka świeci tak samo mocno, jakbym podłączył ją do akumulatora. Na 14 i 16 pinie oczywiście. Ogólnie mówiąc wymiary są prawidłowe, wcześniej mogłem coś źle pomierzyć że mi takie wyniki wychodziły.

https://www.youtube.com/watch?v=G6Sn9rNco9M

Nagrałem też filmik który ukazuje jak ten silnik pracuje - żeby było wiadomo o co dokładnie chodzi. Już po 2 minutach na odpalonym silniku w garażu się nie da wytrzymać bo spaliny strasznie szczypią w oczy.

Wg. mnie wychodzi już tylko na uwalone ECU albo przepływomierz, ale jako że w tym siedzę dopiero pół roku - może ktoś na coś wpadnie.

Zapytam jeszcze dla pewności - czy przepływka od m50b20 będzie odpowiednio działała? Poniekąd przygotowuję się na tą ewentualność że to jednak przepływomierz jest do wymiany, kosz nowego do M50B25 to ponad 2200 zł, używki od 350 zł w górę, ceny chore, a od M50B20 już od 150 zł...

• 2 tygodnie później...

Gościu z miską się chyba opier*ala miała być już wczoraj a okazuje się że dzisiaj jeszcze nie będzie a gwarancja na przepływkę leci..

Wcześniej wg kontrolki wyskakiwał tylko błąd 1215 czyli przepływomierz, po podłączeniu drugiego, skasowaniu błędów kontrolka wymiguje "1" co oznacza błąd pompy paliwa lub przekaźnika sygnału RPM. O co z tym chodzi?

• 2 tygodnie później...

Problem rozwiązany - zmieniony przepływomierz i silnik przestał falować, spaliny w normie, lepiej wchodzi na obroty - jeszcze tylko testy drogowe ale to najwcześniej za tydzień może dwa.

Chciałbym wszystkim podziękować za pomoc a w szczególności dla MarekM-535i :)