Skocz do zawartości

Emulator - zmieniarki Yatour

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

zakupiłam emulator Yatour z nadzieją, że będę mogła w końcu słuchać muzyki z pen drive'a.

Po podłączeniu do radia ( model BMW business C23 MID) okazało się, że radio się zawiesza i wyłącza.

Czy ktoś z Was natrafił na taki przypadek i mógłby podzielić się ze mną swoimi sugestiami?

Zaczynam myśleć, że to radio nie obsługuje tego typu urządzeń??

Przeglądając forum natrafiłam na pomysł, że być może należy odblokować port zmieniarki w ASO - czy to dobry trop?

dzięki i pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

mogę Ci napisać jak ja to rozwiązuję, każda E38/E39 ma kaseciaka, z którego już prawie nikt nie korzysta, więc można powiedzieć że jest to niewykorzystany tor audio

kupujesz na allegro wtyk audio video, który jest z tyłu w tunelu w tych samochodach, dublujesz go wpinając w panel przedni, i wpinasz się w tor audio kaseciaka

masz telefon, ipoda, czy to co tam chcesz, kupujesz przewód audio jack-jack i włączasz kaseciaka, wtedy aktywuje się kanał, przez który płynie muzyka czy co tam chcesz

jest jeden minus, czułość tego kanału jest nieco niższa niż standardowego radia, ale jest na takim poziomie że super spełnia swoje zadanie i normalnie gra muza

ja w ogóle nie korzystam ze zmieniarki z tyłu, przy tym rozwiązaniu, obecny telefon i możliwość mieszania muzyką, bije seryjną zmieniarkę na głowę i jest tania