Skocz do zawartości

Montaż ringów SMD na śląsku - gdzie i u kogo?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam forumowicze,

Chce zamontować ringi SMD w swoim e46.

Nie pytam jak to zrobić bo instrukcji jest wiele, po prostu szukam ‘fachowca’ który ma doświadczenie i zrobi to za mnie od początku do końca ale DOBRZE.

Nie, że jestem jakiś nieruchawy ale chucham, dmucham o swoje e46 i nie chce jakieś partyzantki tylko dobrej roboty.

Wiadomo, że trzeba otworzyć klosz, zrobić instalacje która zadziała jak trzeba i zapewni bezawaryjność.

Nie chce mieć wiązaniny kabli, zaparowanych kloszy itp. a obawiam się, ze jak ja bym się za to zabrał to właśnie taki byłby efekt.

Dlatego poszukuje kogoś kto zrobi mi to dobrze – oczywiście odpłatnie.

JESTEM ZE ŚLĄSKA (DOKŁADNIE KATOWIC) WIĘC RACZEJ TU NA ŚLĄSKU SZUKAM TEGO FACHOWCA.

Jeśli ktoś z Was robi/ł takie rzeczy to z chęcią (odpłatnie oczywiście) skorzystam z jego pomocy i powierzę mu swoją e46. Jeśli znacie jakąś firmę to również będę wdzięczny za przekazanie namiarów.

Czego oczekuję?

a) Chciałbym by ringi zapalały się po uruchomieniu samochodu.

b) Jak zapale postoje lub mijania to ringi dalej mają się świecić.

c) Możliwość wyłączenia ringów (jakiś przełącznik), tak by jak ktoś się doczepi to pstryk i nie ma.

d) Wykorzystania wiązki z ringów tak by większe napięcie z auta nie zjarało tych SMD.

Jeśli oczywiście ktoś z Was ma jeszcze jakoś inaczej, praktyczniej to podłączone to jasne, że skorzystam.

PS.

Z jakimi kosztami muszę się liczyć?

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Przy okazji ...

Jeszcze nie kupiłem żadnego zestawu ale jeszcze przed godziną celowałem w ten zestaw:

http://allegro.pl/ringi-528-led-smd-bmw-e46-coupe-sedan-komb-dzienne-i4962883956.html

Natomiast teraz znalazłem zestaw w firmie JAFRA, który ma moduł DRL + funkcję COMING LEAVING HOME ale w sumie kosztuje 2 razy więcej bo aż 480zł.

Jak myślicie warto?

http://jafra.com.pl/ringi-smd-528-led-bmw-e46-4d-5d-biale-super-jasne-drl-szczecin.html

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Jak nie chcesz partyzantki i dmuchasz na auto to kup oryginalne ksenony z poziomowaniem i spryskiwaczami. Ringi tak czy siak grożą zwarciem i pożarem.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd wiesz, że kolega nie ma xenonów? Nawet jakby nie miał to chce założyć ringi..nie widzę związku :? Swoją drogą mojemu współpracownikowi spalił się prawy przód e46 od ringów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Zasadnicze pytania są następujące:

1. Gdzie na śląsku znajdę fachowca, który mi to założy?

2. Czy warto dołożyć i zakupić droższą wersję ringów?

Rożnica spora bo 179zł vs 480zł