Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
po odpaleniu śilnika też nic się nie dzieje nie słychać żadnych cdzwięków co prawda piec robi się ciepły ale to zukładu chłodzenia może ja coś żle programuję
Opublikowano
Będę musiał jeszcze raz podjechać do mechanika tylko że on twierdzi że jak auto łapie szybko temperaturę to musi być tylko dogrzewanie,z funkcji na wyświetlaczu wynika chyba że jest to ogrzewanie postojowe tak więc nie wiem co o tym myśleć i dla czego to może nie działać, faktem jest że moment łapie temperaturę tak jak piszecie sprawdzę jeszcze klimatronik .
Opublikowano
Koledzy podłączyłem kompa i w klimatroniku faktycznie wisi błąd''grzejnik dodatkowy 50'' po skasowaniu wraca na nowo .Co to jest i gdzie tego szukać ? Klima prawdopodobnie też nie chodzi skoro tam wisi ten błąd
Opublikowano

Witam Panowie i Panie. Powodów niedziałającego webasto jest wiele. Sam ostatnio uruchomiłem po wielu bojach swoje :D . Są pewne rzeczy które trzeba sprawdzić.

1. Świeca żarowa w palniku

2. Wentylator w palniku

3. Dodatkowa pompa paliw

4. Dodatkowa pompa wody

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są pewne rzeczy które trzeba sprawdzić.

Czyli w zasadzie wszystko trzeba sprawdzić. :wink:

Webasto to dość upierdliwe urządzenie w naprawie, ale mega przydatne gdy jest sprawne.

Opublikowano
Gdzieś na forum wyczytałem że ''grzejnik dodatkowy'' oznacza webasto .Ten błąd w klimatroniku może oznaczać że coś jest uszkodzone w piecu.czy jest to wąż ''grzejnik dodatkowy '' bo w innych modelach też coś takiego występuje?
Opublikowano
ja bym obstawiał 2 możliwości, albo sygnał z pieca nie dochodzi do klimatronika(uszkodzony przewód lub sterownik) albo uszkodzona pompka obiegowa która jest sterowana przez klimatronik
Opublikowano
Jeżeli wszystkie podane przeze mnie rzeczy działają. To przyczyna jest pewno padnięty sterownik webasta. U mnie właśnie tak było. Znajduje sie na górze pieca webasta.
Opublikowano
Panowie można jakoś sprawdzić ten sterownik czy lepiej szukać całego pieca.Przypominam że auto moment łapie temperaturę podobnież gdyby ono nie działało to ciężko było by go zagrzać.
Opublikowano
Panowie nie bede zakładał nowego tematu, tu się podepnę - moje vebasto działa, przynajmniej częściowo - tzn z bocznych przednich nawiewów dmucha ale nie dmucha mi na przednią szybę... czy coś trzeba ustawiac, czy powinno domyślnie śmigać na przednią szybę?