Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zamierzam w najbliższym czasie kupić BMW 1 E87, zastanawiałem się głównie nad wersją poliftową(tylko ze względu na rocznik), lecz niestety, ale po lifcie nie występowały już silniki z wtryskiem EFI, a właśnie na takim mi zależało - głownie ze względu na LPG. LPG? tak LPG, od kiedy założyłem sobie instalację w mojej astrze, to mam oszczędności na poziomie około 250zł miesięcznie. Roczny przebieg to około 25tys. ....,ale wracając do tematu, to czym różni się wersja E87 przed i polifcie (poza wyglądem! i nową gamą silników) ? poprawili go ?

Opublikowano
Ale co mieli poprawiac?nazwe?siedzenia?lusterko?czy podloge? czy co? Moim zdanie jedne z bardziej nie zawodnych aut jezeli kupisz faktycznie fajny i zadbany egzemplarz.

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
W tym problem, że nie wiem co poprawili poza lekkim odświeżeniu karoserii i zmianą gamy silników. Nie wiem czy się pchać w wersję poliftową i wybrać 120d (177KM) czy przedliftową 120i (150KM).
Opublikowano

Polift najlepszy jest ale z 2010r a przed lift z poczatku 2007 :)

Kazdy z nich mial wady usuniete dopiero po 3 latach produkcji.

Zreszta ta zasada dotyczy kazdej marki.

MADE IN PRL
Opublikowano
Chciałem LPG, ale po napisaniu mojego tematu wziąłem się za temat montażu LPG.....iiii... Butla w przyczepce za jedyneczką musiała by jeździć . Wujek Google jednak mi namieszał i polecił mi 120d 177KM(tylko łańcucha nie polecał ). Moc fajna..., spalanie ... okolo 5,5l .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Seba ale wszystkie 1-ki w dieslu sa na lancuchu...

Do spalania dolicz 1litr bo 5.5 podaje produent a normy te sa robione przy max 120km/godz

177 w dieslu to jak ok 250 w benzynie albo wiecej bo tam jest 350 Nm momentu nie do normalnego uzytku na polskich drogach

Moja rada dla ciebie-umow sie z kims kto ma do sprzedania takie autko i zrob jazde probna...kupowac nie musisz ale zobaczysz o czy mowie

Opublikowano

Ja też mimo wszystko polecam diesla i najlepiej już LCI. Zainwestujesz w rozrząd i będziesz miał spokój na wiele lat.

Odradzam (zwłaszcza gdy się porówna to z dieslem) wersję 116i. Słabizna a spalanie wcale nie jest specjalnie atrakcyjne.

Najlepiej zrób jazdę próbną i wybierz świadomie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg