Skocz do zawartości

Pomoc przy m40b16 i m43b16 ews synchronizacja z dme

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich , zwracam się z prośbą o pomoc.

BMW E36 M40B16 1993 bez ews , brak pestki w kluczyku itp. . Wstawiony nowy silnik M43B16 1997rok wraz z nowym sterownikiem silnika ten silnik miał ews .

Problemem jest brak iskry oraz pompka paliwa nie działa po przekaźniku tylko na krótko jeżeli jest wpięty sterownik z m43.

Zakładając sterownik od silnika m40 do silnika m43 jest iskra ale bardzo słaba i silnik też nie odpala.

Teraz mam pytanie co robić ??

- dolożyć ews

- założyć emulator do sterownika m43 i może wtedy zadziała

- jakieś inne pomysły ??

I mam jeszcze jedno pytanie . Czy ma ktoś instrukcję , jakiś filmik podpowiadający jak zrobić synchronizację EWS 2 ze sterownikiem DME , jak odczytać kod ISN .

mam INPA oraz bmw pasoft 1.4.0 . Samemu jest mi ciężko a nie chcę już płacić po 250-300 zł , chciałbym się sam nauczyć tylko potrzebuję wskazówek i pomocy .

Z góry wszystkim dziękuję za pomoc :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co do ews to musisz mieć komplet do sterownika silnika i kluczyk.Jeżeli nie posiadasz takiego kompletu to najprościej dać emulator i po kłopocie.ISN odczytasz inpą po połączeniu z silnikiem.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.