Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam nie wiem gdzie mam uderzyć z problemem, może będziecie bardziej wiarygodni jak mechanicy. Otóż dzisiaj rano gdy odpaliłem autko i Chciałem ruszyć samochód stał jakby ktoś go kijem zapieral (zablokowane tylne koła) i nagle gdy dałem więcej gazu coś tak huklo aż myślałem ze zostawiłem koła w tyle, co to mogło być? Druga kwestia jest pukanie przy zmianę biegów i dodawaniu gazu nikt nie wie czym jest to powodowane, jest ktoś w stanie pomoc mi z tym faktem czy tylko Ac i drzewo? ;D
Opublikowano
A wiesz, że takich tematów jest na pęczki i wystarczyło poszukać? Nie chciało się, co?

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Carlos daj mu szansę na początek , pewnie sie jeszcze nie rozpatrzył .

(zablokowane tylne koła)

Może klocki się przykleiły do tarczy ?

Ja ręcznego nie zaciągam tylko zostawiam na biegu.

pukanie przy zmianę biegów i dodawaniu gazu

Może być kilka przyczyn; poduszki pod silnikiem, skrzynią , na przeniesieniu napędu,podpora wały i jej zakotwiczenie, a nawet dyfer i pewnie coś jeszcze można dorzucić. Potrzebna dobra warsztatowa diagnoza, ale dla doświadczonego mechanika to pestka tylko trzeba poświęcić trochę czasu bo inaczej to Ci wymienią pół auta zanim trafią na właściwy problem.

Inna sprawa to czasem usterki w porę nie zrobione się nakładają.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Tak dla ścisłości - tam jest tarczobęben - czyli ręczny ma szczęki.

I właśnie problemem jest to, że się go nie zaciąga powodując zapieczenie się mechanizmu. Potem przy jednorazowym zaciągnięciu ręczny czasami zostaje gdyż sprężyny nie maja siły ściągnąć zapieczonego mechanizmu.

Opublikowano

Masz rację ,

Faliszewice napisał(a):

Tak dla ścisłości - tam jest tarczobęben - czyli ręczny ma szczęki.

Przyznam że napisałem z rozpędu bo ostatnio robiłem przy Pasacie a tam jest jeszcze gorzej bo ręczny (postojowy)jest elektryczny.

Może uściślę moją wypowiedz : ręcznego nie zaciągam na noc ale w ciągu dnia go używam.

..........................................................................................

Opublikowano
Ręcznego właśnie nie miałem zarzuconego i od momentu jak coś huklo jakby zminimalizowala się ilość hukow przy ruszaniu / zmiany biegów jest, że prawie minimalna czasami tylko jak się jej przypomni, jak dla mnie to Baja :D ale jednak te uderzenie mnie nie pokoi z.z
Opublikowano
Wirtualnie tego nie sprawdzi, jak sam nie ogarniasz to do zaufanego mechanika