Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Na początek chciałbym się przywitać. Jestem tu zupełnie nowy :). Od niecałych dwóch lat jestem szczęśliwym posiadaczem E61 530d 170 kW. Niestety od wczoraj występuje dziwny problem auto gaśnie podczas jazdy tak jak by brakowało paliwa, ale po zatrzymaniu odpala niemalże normalnie (to znaczy za drugim razem, pierwszy raz rozrusznik kręci i nic przerywam próbę, gdy nacisne przycisk start po raz drugi pali od razu.). W tym momencie nie mam dostępu do diagnostyki. Nie wiem czy jest to możliwe bez diagnostyki , ale proszę o jakąś pomoc, może ktoś miał podobny problem.
Opublikowano
była diagnostyka , padło na wtryskiwacze , któryś z nich robi zwarcie. Zastanawiam się tylko czy na to wszystko nie miało wpływu mycie silnika , bo całkiem nie dawno miałem uszkodzony jeden przewodów powrotu no i po jego naprawie został umyty silnik. dziwnym trafem po ruszeniu pierwszej wtyczki od wtrysku jeździło cały dzień bez zarzutu do dziś właśnie przed chwila znowu silnik sie wyłączył . dla tego zastanawiam się czy nie powinienem zacząć od wyczyszczenia wszystkich wtyczek .
Opublikowano
No niestety czyszczenie nie wiele dało, ale przy okazji ściągniętego kolektora sprawdziłem je miernikiem i niestety jeden to znaczy 4 przepuszcza prąd z jednego pina do masy, reszta tego nie robi, tak ze chyba cewka w nim padła lub pada :(