Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Panowie, śledzę od dłuższego czasu allegro i ogłoszenia kół w tym rozmiarze. Dzwonię i jeżdżę... i większość tylnych felg jest spękana lub już była spawana :shock: . Nie wiem czy ja mam takie "szczęście" :mad2: , czy coś jest z nimi nie tak. Czy ktoś się z czymś takim spotkał, czy to tylko jednostkowe przypadki na które trafiam? Wypowiedzcie się...Pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli felga nie jest uszkodzona nie ma powodu jej zmieniać i sprzedawać...
Opublikowano
Rozumiem, że niski profil ale moim zdaniem krawężnikowe zniszczenia na przedzie... a większość pękniętych to tył. Co do sprzedaży... tym tokiem idąc...każde sprzedawane auto też jest uszkodzone :D
Opublikowano
Chodzi mi o sygnały od ludzi, którzy zaobserwowali taki problem w swoich autach...
Opublikowano

mialem to samo. Po tym jak co roku spawalem notorycznie felgi wkurzylem sie i zalozylem 18.

Bez sensu sa te 20. Pekaja ludziom na potege.

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź. Ale wjechałeś w dziurę, na krawężnik, czy same z siebie? Jaki wzór?
Opublikowano

Rozmiar 285/35/21 i 325/30/21

Komplet pierwszy ma przejechane od nowości jakieś 100000km. Jedną felgę przednią wymieniłem na nową. Była delikatnie pęknięta (jakieś 2mm) na boku rantu. Wpadłem w taką dziurę :evil: :evil: dobrze że koła nie urwało.

Komplet drugi przejechał koło 70000km. Komplet trzeci około 40000km. Felgi nadal jeżdżą i czują się dobrze.

Źle trafiasz, musisz dobrze poszukać, raczej jak muszą być używki to nie kupować od handlarzy tylko użytkowników...

Zastanawiałem się jeden raz nad używkami zimowymi na 19". Po drodze miałem gostka spod Poznania, oczywiście handlarz i oczywiście szroty były.

Czy to będzie 19 czy 21 możesz trafić i na szrot i na okazję...

Opublikowano
315/35/20 tyl popekane.... run flaty nie pomagaja,choc z drugiej strony moja niunia jezdzi po angielskich drogach i glownie po autostradach....
Opublikowano
U mnie te 20" M-kowe koła nie pękają, 2 lata zdaje się na nich jeżdżę bez problemów, nie licząc obtarć.
Opublikowano
Przy moim budżecie... zdecydowałem się na 19" styling 335 szerokości 9 i 10 "