Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szparixy w pokrywie silnika.

Krzywa jedna nalepka na pasie.

Wypierdziały fotel.

Brak zdjęcia najważniejszej części tego fotela kierowcy.

Odcieni nie da się ocenić.

Ważne, że manual.

Po Vin wyjdzie kiedy wyprodukowany.

Opublikowano

Eee tam czepiacie sie :) Jedyne fotel kierowcy jest w troszke opłakanym stanie. Całość wygląda przyzwoicie, oczywiscie na tyle co można wywnioskować ze zdjęć.

Szkoda tylko że nie ma komfortów. Też jeżdże 3.0d w manualu i sobie chwale :) No ale, auto od handlarza wiec czujność wzmożona ;)

Opublikowano

i co sadzicie warto jechać 100km ??

czy raczej dac spokoj???

sprawdzać w serwisie???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Numer podwozia WBADL71060GV15959

Kod typu DL71

Typ 530D (EUR)

Typoszereg E E39 ()

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M57

Pojemność skokowa 3.00

Moc 142

Napęd HECK

Skrzynia biegów MECH

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER HIGHLINE/SCHWARZ (V6SW)

Data prod. 2002-03-21

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S210A DYNAMISCHE STAB. CONTROL (DSC) Dynamiczny ukł. przeciwpoślizgowy

S249A MULTIFUNKTION FUER LENKRAD Wielofunkcyjność dla kierownicy

S263A LM RAEDER MIT MISCHBEREIFUNG Koła ze st. lekk. z ogumieniem mieszanym

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S422A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wer. drewna szlach. klon muszlowy

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S500A SCHEINW.WASCHANL./INTENSIVREINIGUNG Inst.czyszcz.refl./Czyszcz. intensywne

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S601A TV-FUNKTION Funkcja TV

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S612A BMW ASSIST BMW Assist

S630A AUTOTELEFON MIT SCHNURLOSEM HOERER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.

S704A M SPORTFAHRWERK M Podwozie sportowe

S723A EDITION EXCLUSIVE Pakiet wydania Exclusive

S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe

L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki

S970A BUSINESSPAKET Pakiet Business

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S520A NEBELSCHEINWERFER Lampa przeciwmgłowa

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki

Składanie Information

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S473A ARMAUFLAGE VORN Podłokietnik przedni

S555A BORDCOMPUTER Komputer pokładowy V z pilotem

Opublikowano

wiec sprawa wygląda tak:

w serwisie po sprawdzeniu wyszlo ze w 04.2011 miała ona 180500km

12,2012 miała 218360 km /wpis jakiegoś programowania/

i powiedzieli mi ze nie widza żadnej wypadkowej przeszłości tego samochodu, chyba ze było coś nie zgłoszone lub przyjechała do Nas uszkodzona.

co do tego siedzenia z przodu może jeździł nią jakiś większy osobnik :)

Opublikowano
Spoko auto,jezeli jest tak jak mówia to warto jeszcze znaleść kogos z inpa i sprawdzic progowke i wtyski,turbo i przeplywke,Wiekszosc rzeczy mozna bez kompa wychwycic,ale auto wyglada na ok.Co do stołka to nie ma absolutnej wykładni co do przebiegu.Mialem kiedys e39 z oryginalnym 234 i wygladał podobnie.Wszystko zalezy kto i jak jezdził
Opublikowano
Spoko auto,jezeli jest tak jak mówia to warto jeszcze znaleść kogos z inpa i sprawdzic progowke i wtyski,turbo i przeplywke,Wiekszosc rzeczy moz się zgodzil na tona bez kompa wychwycic,ale auto wyglada na ok.Co do stołka to nie ma absolutnej wykładni co do przebiegu.Mialem kiedys e39 z oryginalnym 234 i wygladał podobnie.Wszystko zalezy kto i jak jezdził

hmm tylko w Zawierciu o takie kontrole to chyba ciężko.

Jedynie chyba Katowice i serwis tylko nie wiem czy handlarz by się na to zgodzil.

Opublikowano (edytowane)

Byłem wczoraj oglądnąć Furke.

Posiada ona trochę mankamentów jak wiadomo nie jest to nowy samochód i nie jest on bez wad.

Największą jaką ma to zaczynająca się korozja, a do tego mało widoczne a znaczne uszkodzenie drzwi kierowcy tuż pod linia /są wgniecione co widać na zdj.nr.8 do tego poniżej tego wgniecenia jest na zdjęciach niewidoczna szrama mająca jakieś 3-4 mm dostająca się już do blachy, lewe drzwi kierowcy i pasażera pod dolna uszczelką zaczynają się rozwarstwiać, dodatkowo w kącie przy progu z lewej strony zaczyna pojawiać się ognisko korozji podobnie jak na prawym progu pod drzwiami pasażera. Uszkodzona jest także chromowa listewka w zderzaku /zaczyna schodzić srebrna warstwa z listwy. Na tylnej klapie chromowana listewka jest w kilku miejscach popuchnięta i lekko już rozwarstwiona.

brak jest osłon na reflektory od wewnętrznej strony świateł przednich. W bagażniku dostaje się woda - podobno przez uszczelki tylnych świateł. po pomiarach miernikiem wyszło ze cos było grzebane w dachu i od linii zagięcia na lewym tylnym błotniku. Do tego po prawej stronie na błotniku ktoś się jakby podpisał nie jest to bardzo głębokie zarysowanie ale może nie zejść po polerce. Nie działają mu dwa czujniki PDC. Podczas jazdy miałem wrażenie, że podczas gdy puszcza się kierownice zaczyna ona drgać góra dół.

Samochód jest do opłat.

Powiem ze samochodzik robi z dalszej odległości niesamowite wrażenie. Prezentuje się nad wyraz ładnie. Jeździ dość przyjemnie. Co mnie zaciekawiło ze gaz trzeba dość ciężko wciskać :) ale przyśpieszenie miał niezłe.

w sumie po negocjacjach i opatach samochód wyszedłby około 19 tyś złotych.

Co o tym sadzicie??

a zapomniałem dodać ze jeszcze cośtłucze się przy dodawaniu gazu w tyle samochodu - cos jakby tłumik uderzał w coś nie miałem możliwości wjazdu na podnośnik :(

Edytowane przez saczo
Opublikowano
Tu wejdzie drugi próg 18%, silnik powyżej 2 litrów.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Kupiłbyś bez wjeżdżania na podnośnik ?

nie oczywiście ze nie i dlatego nie wiem co robic bo w sobote wszystkie stacje diagnostyczne były pozamykanie i nie bralem

na papierze podobno jest 1600 euro

1600*4,3=6880 a z 6880 20% to jakies 1400zl

Opublikowano

Jak UC uzna, że kwota jest zaniżona to weźmie średnią z tabelki Eurotaxu - to się nazywa weryfikacja wartości

Opublikowano

Jak UC uzna, że kwota jest zaniżona to weźmie średnią z tabelki Eurotaxu - to się nazywa weryfikacja wartości

Aczkolwiek na nasze szczęście te tabelki są mocno zaniżone :D Chciałbym w takich cenach Beemki kupować, co oni tam mają.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano

a jeśli napisze ze samochod do naprawy blacharsko lakierniczej

nie jeżdżący przywieziony na lawecie - tablice ma już nie aktualne wiec nie mogę i tak nim jezdzić

Opublikowano (edytowane)

a jeśli napisze ze samochod do naprawy blacharsko lakierniczej przywieziony na lawecie bo tablice ma już nie aktualne

Urząd zawsze ma możliwość weryfikacji chociażby przez powołanie rzeczoznawcy - nie wiem jak często z tego korzysta. Nie wiem także czy dla paru groszy różnicy w akcyzie UC będzie chciał weryfikować czy też odpuści. Nie spróbujesz - się nie dowiesz.

Najlepiej nie kombinować - niech handlarz opłaci - w końcu to on wprowadza auto na rynek, więc to on jest zobowiązany do uiszczenia opłat celnych oraz recyklingu.

Jeśli chcesz na prawdę nabyć to auto to dogadaj się z nim na jakąś cenę z opłatami i tyle - tylko tutaj też może być problem gdyż handlarze często nie chcą widnieć w umowach K-S - nie maja potem problemów.

Edytowane przez piotr2569
Opublikowano
do tak starego samochodu???

hmm nie wiem

dlatego napisałem :

Nie wiem także czy dla paru groszy różnicy w akcyzie UC będzie chciał weryfikować czy też odpuści.

wiesz z drugiej strony to faktycznie drzwi lewe sa uszkodzone sa te ogniska korozji pęknięty klosz lampy tylnej

Opublikowano
Chlopie nikt Ci nie bedzie starego e39 weryfikować. Jakbyś zaniźył o 100k wartość jakiegoś X6 albo M6 to na bank byś miał kontrole. A tak to im się nie bedzie chciało dla 1000zł postępowanie wszczynać jak w tym czasie mogę od kogoś innego 10 razy tyle wyciągnąć