Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoreluj wpisy w ks. serwisowej z tym co widnieje w systemie aso, będziesz miał odp.

Vehicle information

VIN long WBAVA51060VA61760

Type code VA51

Type 318I UL (EUR)

Dev. series E90 ()

Line 3

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine N46

Cubical capacity 2.00

Power 95

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery STOFF FLUID/ANTHRAZIT (ALAT)

Prod. date 2006-02-24

Order options

No. Description

1CA SELECTION COP RELEVANT VEHICLES

249 MULTI-FUNCTION FOR STEERING WHEEL

255 SPORTS LEATHER STEERING WHEEL

313 EXTERIOR MIRROR PACKAGE

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

321 EXTERIOR PARTS IN BODY COLOR

4AE ARMREST FRONT RETRACTABLE

403 GLAS ROOF, ELECTRIC

423 FLOOR MATS, VELOUR

428 WARNING TRIANGLE

431 INTERIOR RR VW MIRROR W AUT ANTI-D

441 SMOKERS PACKAGE

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

520 FOGLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

563 LIGHTS PACKAGE

6UE ANTI-THEFT SECURITY SYS.F. NAVI DVD

606 NAVIGATION SYSTEM BUSINESS

672 CD CHANGER BMW FOR 6 CDS

676 HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM

8SP COP CONTROL

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

969 REQUEST NAVIGATION DVD ON SHIPPING

Series options

No. Description

4AG INTERIOR STRIP TITAN. DULL

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano
Może to zabrzmi tendencyjnie ale przy tak znikomym przebiegu, dywaniki powinny sobie leżeć na podlodze w idealnym stanie.

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

Opublikowano
nie zwróciłem na to uwagi, z ciekawości przejrzałem na szybko ogłoszenia z mobile.de to każdy dealer wyciąga dywaniki, więc może faktycznie coś w tym jest, jednak mnie bardziej niepokoi fotel kierowcy, który ma delikatne "przejaśnienia". Wg mnie może mieć ok 150-180 tys km, z kolei jest książka serwisowa, nie musi być oryginalna, ale akurat to jest do sprawdzenia za stówkę, nie ukrywam, że mam daleko bo ok. 500 km dlatego pytam, może ktoś już oglądał
Opublikowano
Też tak myślę, nawet w Niemczech ciężko znaleźć taką bete w takiej cenie, a jak już to przebiegi mają w granicach 180-250tys no i oczywiście też od handlarzy bo żeby kupić od prywatnego to trzeba jeszcze dołożyć z 1tys euro , trochę też ta książka mi się nie podoba, a dokładnie dwa wpisy, przy 66 tys zrobił serwis w roku 2011 nie mogę dojrzeć miesiąca, ale następny jest w marcu 2012 , przez ten czas przejechał tylko 1 tys km, poczekam może ktoś będzie na oględzinach
Opublikowano
Jeszcze jedna sprawa, ktoś może się orientuję jak to jest z tą gwarancja pisemną przebiegu itd? Ten sprzedawca może taka gwarancję wypisać, ale zastanawia mnie czy taka gwarancja faktycznie jest coś warta
Opublikowano
Taką gwarancję to ja Ci też mogę wypisać :D Przy nich masz też taki ciekawą grę słów, zamiast "przebieg" to "stan licznika". Niby nic, a prawnie trochę zmienia :) Co do przebiegów i 318 - nie jest trudno trafić je w dobrej cenie, w Niemczech wykorzystuje się je głównie do jazdy miejskiej. Sam sprzedałem taką za 27 tysięcy z opłatami (bezwypadek, 134 tysiące km). Co do przejaśnienia na lewym boczku fotela, ono się robi od pasa. Jak jest luźno puszczony to na nim leży, miałem w swojej to samo.

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Dzięki za odpowiedź, tak ciężko jest znaleźć niekombinowaną trojkę, dzisiaj byłem na oględzinach, przez telefon miał być malowany zderzak i lewy błotnik, doszły do tego drzwi kierowcy słupek, tylny zderzak, a na pytanie jak elektryka, wszystko działa ideolo, na miejscu palił się check-engine... przez olej.. sprawdzam stan w komputerze, następna wymiana oleju za 29 tys. nie mam numeru VIN, bo bym go opisał na forum. Ta trójka jest za daleko ode mnie, a spodziewam się raczej tego samego. Jeszcze nie trafiłem na nie malowaną.
Opublikowano
Jeszcze nie trafiłem na nie malowaną.

To są jednak auta użytkowe, a nie muzeum. Wiadomo, że zawsze lepiej, jeśli auto jest 100% oryginalne, ale jak jest jakiś element (a nie pół auta) malowane to też tragedii nie ma, o ile robił to ktoś mądry na odpowiednim sprzęcie. Ostatecznie lakierem się nie jeździ.

A-Z

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Muszę więc zezłomować swojego, bo mam lakierowany l.t. błotnik (tir zmieniając pas nie zauważył mojej lubej) a na wiosnę p.t. błotnik (pewien osobnik miał problem z cofaniem), no ale trudno..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
"ktoś mądry na odpowiednim sprzęcie" "zgodnie ze sztuką i na oryginalnych częściach" to frazesy których znaczenia nikt chyba nie zna, oprócz tych co ich używają :D

Nie do końca, jak dla mnie jest różnica w efekcie, jak lakieruje sąsiad w garażu, bo tak najtaniej, a firma lub ASO.

Muszę więc zezłomować swojego, bo mam lakierowany l.t. błotnik (tir zmieniając pas nie zauważył mojej lubej) a na wiosnę p.t. błotnik (pewien osobnik miał problem z cofaniem), no ale trudno..

No to chyba nie zrozumiałeś mojej poprzedniej wypowiedzi :cool2:

A-Z

536 - 802 - 804

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To raczej Ty mojej :8) odpisałem na posta adalbert, Twoje zdanie popieram :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie przeszkadza mi jeden element malowany, może być nawet więcej, tylko wtedy chciałbym zobaczyć zdjęcia sprzed malowania. Ale jak już jest dach maska i klapa malowana, a innym razem maska błotnik drzwi kierowcy i słupki i to widać gołym okiem bez miernika na to jest już pewien problem. A gdyby tak przelecieć miernikiem to podejrzewam ze by coś jeszcze pokazało. Zdaje sobie sprawę z tego ze te auta są używane, wiec nawet przebieg może być w granicach 250-300 tys. I z tym tez nie miałbym problemu. Ale większość trojek w Polsce to jakieś kręcone, nawet koleś który auto ma 5lat kłamie jak się da... Dobre są u właścicieli i się widocznie ich nie chcą pozbyć.
Opublikowano
Azaj, nie chodzi mi kto i gdzie, ale jak. No właśnie to "jak" Jak to sprawdzić i potwierdzić. Dlatego powyższe zwroty uznałem za frazesy. Wiemy tylko, że coś takiego jak "zgodnie ze sztuką i na oryginalnych częściach" istnieje, chociaż w przypadku wsiowych handlarzy jest to raczej niemożliwe.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No i kolejni, którzy dają łaskawie podrobione tablice na dojazd do domu, pchając na minę nabywcę. Ciekaw jestem kiedy się za to policja weźmie albo inne służby, bo to się zrobiła już taka norma, że szkoda gadać.