Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Co sądzicie o tej e60: http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-5-d-head-up-xenony-po-liftingu-navi-tiptronic-200-km-skora-kamery-ks-ser-ID6y7WzX.html

Jak już słyszałem samochody z Gniezna to szroty, ale ta wydaje się być ok. Na początku stała za 49000zł teraz cena poszła na dół. Jestem z Krakowa i trochę kiepsko zrobić sobie wycieczkę. Właściciel przez telefon mówi że była uderzona lekko z przodu, a przebieg 100% oryginał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

Poliftowe M47 z silnikiem M47 to rzadkość.

Numer podwozia WBANX110X0CX86939

Kod typu NX11

Typ 520D OL (EUR)

Typoszereg E E60 (MUE)

Seria 5

Rodzaj konstrukcji LIM

Układ kierowniczy LL

Drzwi 4

Silnik M47/T2

Pojemność skokowa 2.00

Moc 120

Napęd HECK

Skrzynia biegów AUT

Kolor BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Tapicerka LEDER DAKOTA/NATURBRAUN (LCNG)

Data prod. 2007-04-10

Składanie Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S205A AUTOMATIC GETRIEBE Automatyczna skrzynia biegów

S2HHA LM RAEDER RADIALSP. 244 / NL Obr. BMW, st. le. Radialsp. 244 / j.p.u

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu

S322A KOMFORTZUGANG Funkcja dostępu komfortowego

S3ACA ANHAENGERKUPPLUNG Hak holowniczy

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego

S441A RAUCHERPAKET Pakiet dla palących

S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S522A XENON-LICHT Światło ksenonowe

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S540A GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Tempomat

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S610A HEAD-UP DISPLAY Wyświetlacz przezierny

S644A HANDY VORB. MIT BLUETOOTH-SCHNITTS. Instalacja tel. kom. z Bluetooth

S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S854A SPRACHVERSION FRANZOESISCH Wersja językowa, francuski

S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa

S877A UEBERKREUZBEDIENUNG ENTFALL Brak obsługi krzyżowej

S881A FRANZOESISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, francuski

S8S8A LAENDERSPEZ. NAVI ZUST. (FUER ACC) Country-specific navigation control

S8SAA LAENDERSPEZ. NAVI.-FREISCHALTUNG Aktywacja nawigacji charakt. dla kraju

S8SPA COP STEUERUNG Sterowanie COP

Składanie Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S346A CHROME LINE EXTERIEUR Wyp. zewnętrzne Chrome-Line

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

Edytowane przez DRAY
Opublikowano

Bezwypadkowy i uderzona?

Załatw zdjęcie komory silnika.

Przy chrom line - grill ma być cały w chromie, czy powinien być jak w wersji 4 cylindrowej ?

http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
Opublikowano (edytowane)
Końcówka jest ok. A to prawda M47 w 5 LCI to rzadkość, w sumie kilka miesięcy ją dawali tylko. Edytowane przez mole
Opublikowano

jezeli byla uszkodzona to wazne wg mnie czy to bylo kiedys w belgi, czy handlujacy ja naprawial.

silnik warty uwagi, jezeli przebieg jest ok to wymieniona lampa czy zderzak nie powinien kuc w serce :D

Opublikowano
Gdzies końcówki sie schowały pod zderzak nie sądzicie..?

O jakie końcówki Ci chodzi?

jezeli byla uszkodzona to wazne wg mnie czy to bylo kiedys w belgi, czy handlujacy ja naprawial.

silnik warty uwagi, jezeli przebieg jest ok to wymieniona lampa czy zderzak nie powinien kuc w serce :D

Była naprawiana tutaj. Klejony uchwyt, błotnik malowany i zderzak, ale sprzedający wspominał też coś o chłodnicy pierwszej, że była wymieniana.

Fajna wersja wyposażenia, podwójna soczewka w lampie i silnik praktycznie bezawaryjny jeżeli przebieg jest ok.

Opublikowano
Podwójna soczewka ? :shock:

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Chyba koledze chodziło Bi-xenony. Swoją drogą to auto w Vinie ma Xenony a lampy wyglądają na Bi. Jeżeli się mylę to mnie poprawcie ale w swojej e61 mam xenony a na długich nie mam soczewki.
Opublikowano

W E6X nie było xenonu, tylko bixenon, z podziałem na dynamic i zwykly. Jedna żarówka odpowiada za sprawę świateł mijania i drogowych.

Przy mrugnięciu albo przytrzymaniu manetki masz H7, ale właczysz na stałe ''długie" wtedy działa już przesłona lampy bixenonowej.

Opublikowano
Aha fajnie się czegoś dowiedzieć nowego. To od razu z ciekawości zapytam dlaczego niektóre lampy mają jedną soczewkę i zwykłe szkło http://allegro.pl/xenon-lewy-lampa-lewa-bmw-5-e60-e61-2005-i5034818367.html a inne dwie soczewki http://allegro.pl/lampa-lewa-lewy-bi-xenon-bmw-5-v-e60-e61-lift-lci-i5627381404.html . Obie są od LCI.
Opublikowano

Oj czepiacie się szczegółów, a każdy wie o co chodzi. Mówiąc podwójna soczewka chodziło mi o to, że lampa na mijania ma soczewke, a obok drugą na drogowe.

Wracając do tematu opłaca się jechać tyle kilometrów?

Opublikowano

Najlepsza to jest tablica, nowy patent, pewnie jak cały samochód. Ale jak jeszcze nie byłeś w Gnieznie to jedz, ładne miasto

Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś tam kupił auto i był zadowolony, ale tacy milczą. Ale może coś się zmieniło :D

Opublikowano
Najlepsza to jest tablica, nowy patent, pewnie jak cały samochód. Ale jak jeszcze nie byłeś w Gnieznie to jedz, ładne miasto

Nie słyszałem jeszcze, żeby ktoś tam kupił auto i był zadowolony, ale tacy milczą. Ale może coś się zmieniło :D

Po nieudanych poszukiwaniach w portalach ogłoszeniowych stwierdziłem że pojadę do Hipermarketu :D samochodowego w Gnieżnie - kupilem nie BMW tylko Corse C - dla żony do miasta. Samochód w stanie jak na rocznik 2005 idealnym ze śmiesznym przebiegiem 90tys. lakier oryginał na całości - trzeba było wymienić tylko łąńcuszek rozrządu bo troszkę hałasował, po jednej właścicielce od nowości - serwisowane do końca w ASO (w komplecie wszystkie rachunki dokumenty i wydruki z przeglądów i napraw). Po trzech miesiącach użytkowania auto nadal codziennie jeżdzi i nie ma najmniejszych problemów - czyli można kupić normalne auto w Gnieżnie.

Opublikowano

Po nieudanych poszukiwaniach w portalach ogłoszeniowych stwierdziłem że pojadę do Hipermarketu :D samochodowego w Gnieżnie - kupilem nie BMW tylko Corse C - dla żony do miasta. Samochód w stanie jak na rocznik 2005 idealnym ze śmiesznym przebiegiem 90tys. lakier oryginał na całości - trzeba było wymienić tylko łąńcuszek rozrządu bo troszkę hałasował, po jednej właścicielce od nowości - serwisowane do końca w ASO (w komplecie wszystkie rachunki dokumenty i wydruki z przeglądów i napraw). Po trzech miesiącach użytkowania auto nadal codziennie jeżdzi i nie ma najmniejszych problemów - czyli można kupić normalne auto w Gnieżnie.

Serwisowane do końca w ASO- a mimo to łańcuszek hałasował. W komplecie wszystkie rachunki i wydruki z napraw, a łańcuszek niespokojnie brzęczał.

Śmiesznie niski przebieg 90tyś a rozrządzik wydawał niepokojące odgłosy.

Ja też bym nie widział nic niepokojącego :mrgreen:

Opublikowano
A co w aucie, które kosztuje nowe 50 tys zł i jest kilka klas niższe od BMW, to nie może niby brzęczeć łańcuszek i już jest podejrzane, że przebieg cofany. Ale w BMW serii 1,3,5 w autach za ponad 100-200 tys zł łańcuszek w 2-litrowych dieslach przy nawet niższych przebiegach może już brzęczeć i jest normalne. Mówie o silnikach z lat 2007-2008.
Opublikowano
Sorki że nie w temacie ale jeśli chodzi o corse to koledze w służbowej w silniku 1,3 cdti przy 70 tkm łańcuch walnął ,także taką ich "uroda" :D