Skocz do zawartości

Nie chce sie wyłaczyc DSC e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie po naciśnięciu przycisku DSC nie ma zadnej reakcji system nie chce sie wyłaczyc po przekreceniu kluczyka kontrolka od trakcji zapala sie i gasnie po paru sekundach,w czasie jazdy przy utracie trakcji,kontrolka miga czyli tu system dziala, a wylączyc sie nie chce :-) ktos sie z tym spotkał?
Opublikowano
To chyba lepiej niż gdyby się DSC nie chciało włączyć. Na mój gust po prostu przycisk DSC nie kontaktuje lub ma gdzieś przerwę na kablu. Pozostałe przyciski na listwie z DSC działają?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprawa powinna być prosta. Wyjmujesz panel z przyciskiem DSC. Masz tam kostkę (pewnie koloru brązowego) odpowiedzialną za cały panel. Wypnij i ponownie podłącz. Jeśli nic nie da zrób tak ponownie ale z włączonym zapłonem. U mnie zajęło to dosłownie 30 sekund i pomogło. Bywa, że piny przestają łączyć bo nikt tam nie zagląda albo właśnie zaglądał :) i podłączył na szybko :) Jeśli nie pomoże to pewnie przycisk padł i trzeba będzie się rozglądać za drugim panelem lub rozbierać to co masz.
Opublikowano
Jak w temacie po naciśnięciu przycisku DSC nie ma zadnej reakcji system nie chce sie wyłaczyc po przekreceniu kluczyka kontrolka od trakcji zapala sie i gasnie po paru sekundach,w czasie jazdy przy utracie trakcji,kontrolka miga czyli tu system dziala, a wylączyc sie nie chce :-) ktos sie z tym spotkał?

dolej płynu hamulcowego:)

sprzedam iCom Next Ori
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dokładnie taki sam problem w e39 530d 1999r

Tylko u mnie nazywa się to ACS, kupno nowego panelu nic nie pomogło, kostka dokładnie wyczyszczona, pod komputerem zero błędów, wszystkie bezpieczniki ok.

Problem dalej jest....