Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no właśnie

E92 znalazła nowego, godnego właściciela :-)

auto było super, ale jednak muszę mieć 4drzwi...

miał być F10 ale zaraz koniec, więc poleci jak dla mnie za bardzo z wartością, więc rozmyślam nad:

1. F34 2014r 335i, 30tys przebiegu, gwarancja jeszcze, mpakiet, ale poza tym nie wszystko idealne w konfigu i trzeba będzie coś dołożyć... - koło 140tys netto wyjdzie na gotowo - leasing 3lata i w sumie po leasingu sprzedaję jeszcze świeże auto, więc być może utrata wartości mnie nie zabije ;-) i a wersji 335i nie ma za wiele więc fajną sztukę może nietrudno będzie sprzedać

2. F30 nowy 330i, mpakiet, konfig wiadomo - taki jak chcę, u brokera powinno się w 150tys netto zamknąć, leasing 3 lata - no i trochę kicha, bo po leasingu mam stary model... bo pod koniec 2018 ma być następca - jak myślicie - poleci masakrycznie wartość? ale nowe auto mnie kusi :-))

przez te 3lata przejadę około 50tys km..

auto takie trochę rodzinne ma być - jak F34 to będę mógł spuścić Voyagera i GT załatwi mi temat rodzinnego auta w 100%; jak F30 to trochę trudniej ale myślę, że dam radę - opcja 2+2

doradźcie coś

Opublikowano
Jak byś chciał 335ix mpakietowy, estrolil blue, automat sport, produkcja luty 2015, salon Polska do daj znać. Może ja bym swojego na M3 wymienił...
Opublikowano

F34 335i - szybkie auto rodzinne na trasy, ale za bardzo tym nie poszalejesz (nie mowie o jezdzie po prostej)

F30 330i - rowniez szybkie, ale bardziej zwinne, mniejsze, ale 2+2 da rade od biedy z boxem dachowym na wakacje

Dla mnie te auta sa bardzo rozne i F34 335i nigdy bym nie kupil, ale jesli sie zastanawiasz nad F34, to znaczy, ze na zwinnosci Ci nie zalezy - bierz F34 335i i ciesz sie z 6 cylindrow oraz mniejszym spadkiem wartosci :)

Opublikowano

Ja bym odpuścił benzynę w F34.

Poszukaj raczej diesel'a jeśli interesuje Cię ta buda. To auto rodzinne, w dłuższe trasy świetne, ale w traskę to diesel, tempomat i można pilnować dzieci z tyłu :)

35i w tej budzie bedzie sporo spalał, a szaleństwa nie będzie (prócz prostej). No i dźwięk fajny :)

Jakby tylko te 2 wchodziły w grę to brałbym 330i. 2+2 zmieścisz z boxem na dachu, a samemu też się pobawisz.

Opublikowano

no właśnie o F34 wcześniej nie myślałem - trafił się ten konkretny egzemplarz i stąd temat

wiem, że przestronne, itp - jednak w większości jeżdżę sam, lub z dzieciakami do przedszkola - a tutaj F30 da radę myślę bez problemu

właśnie tak myślałem, że stracę zwinność F30, i sens tego silnika do tej budy jest słaby, stąd zresztą tak mało jest ich oferowanych pewnie

wakacje to i tak raczej 2 walizki do bagażnika i tyle...

• Moderatorzy
Opublikowano
Nawet większy i lepszy silnik nie sprawi że tył i bok F34 będzie ładny :? Tym bardziej że na przestrzeni Ci nie zależy - a to największy atut F34..
Opublikowano

a jaka jest Wasza opinia nt. 320i - 184KM - da radę tym w miarę jeździć?

wiem, że jest opcja sensownego chipa w sumie i to załatwi temat, tylko kwestia rozsądnej odsprzedaży wtedy może być wątpliwa

• Moderatorzy
Opublikowano
Wiele osób poszło ta droga i jest bardzo zadowolona. A przed sprzedażą zawsze mozesz wrzucić seryjna mapkę.
Opublikowano
Jeździłem 320i, mam 328i (oba rwd) - dla mnie różnica jest ewidentna na korzyść wersji mocniejszej. Chip może być rozwiązaniem, ale nie dla wszystkich jest akceptowalny - to już zależy od Ciebie.