Skocz do zawartości

E70 3,0si szarpanie i brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

jestem właśnie na etapie zakupu e70. napaliłem się na jedną jak szczerbaty na suchary :D

BMW ma pewne problemy. Jak jeździ się normalnie, spokojnie to wsio OK. Jak da się w pupkę to słabo jedzie, wraże ie braku mocy. Poza tym przy zmianie biegów i przy puszczaniu gazu czuć wtedy szarpnięcia Co sprawdzać, jak działać?

pliss o pomoc

Opublikowano

Kolego.

Nie oczekuj wielkiego przyśpieszenia przy masie auta ponad 2T i mocy silnika 272km/320Nm. W E70 to jest podstawowa jednostka benzynowa. Sam mam takie auto i jak się przesiądę z E90 z tym samym motorem , to wydaje mi się że nie jedzie. Ale po czasie jest ok. Zresztą na A1 w 4 osoby i bagaż radzi sobie całkiem, całkiem, tylko skrzynia przy dodaniu gazu musi zredukować nawet do 4 biegu aby wyrwał do przodu.

A teraz odnośnie twego pytania.

Poszukaj kogoś z autem o tym samym motorze i porównaj. Trudno jest powiedzieć bez sprawdzenia samochodu, czemu nie ciągnie, Podłączyć trzeba pod kompa i popatrzeć na nastawy.

Co do skrzyni, jak szarpie to coś może być z mechatroniką. może olej w skrzyni ma za niski poziom, może nie zmieniany.

Znajdź jakiś warsztat co się zna na tych samochodach.

Nie napalaj się, tylko spokojnie podejdź do sprawy. Pamiętaj, że do zakupu używanego auta doliczyć trzeba pakiet startowy, a nie remontowy.