Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dziś podczas powolnego powrotu z Warmii i Mazur lokalnymi zasypanymi drogami zatrzymałem się pstryknąć pare zdjęć komórką mojej potwory na tle pięknego zaśnieżonego lasu :) :D

http://i66.tinypic.com/15ml17l.jpg

http://i68.tinypic.com/9qlqc7.jpg

http://i67.tinypic.com/21e0nl4.jpg

http://i63.tinypic.com/jph11c.jpg

http://i64.tinypic.com/oqg2ac.jpg

http://i66.tinypic.com/2qn191g.jpg

Edytowane przez Vaporr
  • Odpowiedzi 156
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Te plenery to świeżo dziś w nocy/rano napadało i paraliż ,nic nie posypane wszyscy wlekli się 30-50km/h ale widoki za to przepiękne trzeba przyznać

Sirek co do markerów to spytaj kolegi Rivasi, bo to od niego kupiłem całe lampy i przyznaję, że jestem z nich b.zadowolony :)

Po zamontowaniu ich był problem z xenonami bo wogóle nie świeciły, ale Mariusz (czerwony330d) ogarnął mi je w 2 godzinki i działają elegancko, a ringów używam zwykle do jazdy dziennej bo dość mocno świecą :D

Opublikowano

Wszystko ok :cool2:

Nie wiem czy już to pisałem, ale te chromy mi nie podchodzą w tym aucie :wink:

Opublikowano

Z czasem chromy wylecą a zrobię czarne

Obecne koła zimowe 17tki style 158 są na sprzedaż, tak samo jak letnie 18tki i w ich miejsce chcę kupić jeden komplet kół 18 style 193 lub ewentualnie 19 w innym ciekawym wzorze

Opublikowano
Z czasem chromy wylecą a zrobię czarne

Obecne koła zimowe 17tki style 158 są na sprzedaż, tak samo jak letnie 18tki i w ich miejsce chcę kupić jeden komplet kół 18 style 193 lub ewentualnie 19 w innym ciekawym wzorze

Dobra strona :cool2:

Ja bym u niej widzial http://www.z-performance.com/index.php?route=product/product&product_id=138

http://www.z-performance.com/index.php?route=product/product&product_id=84

Lub coś podobnego :wink:

Opublikowano
Nie wiedziałem Jacku że założyłeś galerię, gdybyś mi o niej powiedział to pewnie dawno by był jakiś wpis z mojej strony, mody które do tej pory poczyniłeś jak najbardziej trafione, ostatnie zdjęcia które wrzuciłeś też zrobione w pięknej zimowej aurze bo u nas na Śląsku już śniegu nie ma bo stopniał :? Autko jest bardzo ładne i przede wszystkim silnik pracuje jak zegarek dlatego też poleciłem Jackowi by je zakupił, skrzynia też pracowała bez zarzutu było trochę elementów do poprawek ale powoli Jacek sobie wszystko poprawi i po upiększa i będzie gitara, życzę oczywiście osiągnięcia 400 KM bo to magiczna wartość która jest do osiągnięcia :) :wink: :cool2:

Sprzedam, uchwyt ręcznego ze skóry, tylna klapa Pre-Lci Igiełka.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano

hehe Mariusz myślałem, że wiesz o mojej galerii, mam ją od 3miesięcy ;)

Z zakupu 335d z Mariuszem jestem b.zadowolony auto jest niezłym killerem na drogach, a zrobiłem nim na razie 11tys km w 4miechy od zakupu i bez awarii

Coś czuje że to auto zostanie ze mną na długo Mariusz, bo jest idealne pod moje potrzeby i styl jazdy :) a do tego spalanie w nim mnie rozwala na łopatki :D Ponadto również moja żona Kasia bardzo je lubi :)

Główne plany z autem na ten rok:

- przekroczenie 400KM , koniecznie montaż wydajniejszego IC

- ładne koło 19 lub 18 + zaciski pomalować w kolor + dystanse

- listwy środek aluminiowe chce okleić carbonem albo pomalować w Piano Black

- nerki i listwy chromowane z auta na czarne+ czarna podsufitka w środku

- różne duperele typu kieszenie na płyty CD, aktualne mapy na 2016r do Nav

Opublikowano
HMM jak widze twoje plany na 2016... mowie nie idz ta droga VAPORZE :) to droga bez konca :) wiem cos o tym

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Hehe cóż zrobić to wciąga

Plany są a co z tego wyjdzie zobaczymy, bo życie się toczy swoim rytmem... ale jak coś daje frajde to chyba dobrze ;)

PS. Dzięki za lampy Rivasi, dobrze się spisują a ledowe ringi poprawiają wygląd czarnuli :)

Opublikowano

Ostatnio auto trafiło na tablicę pomiarów przyspieszeń wujkawaldusia sortowana według czasów 100-200 RL

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=71&t=148626&start=0

Wynik jak dotąd najlepszy spośród silników 35d a to wszystko na seryjnych gratach więc jest tym bardziej motywacja do działania i atakowania 400+ :)

Myśle że po pęknięciu 400hp m3 e92 jest w zasięgu ,wybrane podobne wyniki z tablicy:

M3 E92 DKG

0-100: 4.9s

100-200: 10.0s

1/4: 13.0s@180 km/h

A45 AMG Renntech 415ps

0-100: 4.1s

100-200: 10.6s

M3 E92 Manual

0-100: 4.9s

100-200: 10.8s

1/4: 13.1s@178 km/h

E92 335iA 369ps

0-100: 5.3s

100-200: 10.9s

100-250: 25.8s

1/4: [email protected]/h

1609: [email protected]/h

Porsche Carrera 997 325ps Manual

100-200: 11.5s

100-250: 25.5s

e90 335d 360ps/750Nm (auto Vapor )

100-200: 11.6s (był jeszcze wynik 11,0s ale był spadek terenu o 6 metrów)

100-250: 26.5s

Golf 7R 370ps DSG

0-100: 4.2s

100-200: 11.6s

A45 AMG

0-100: 4.7s

100-200: 11.6s

E61 535d 390ps

0-100: 4.6s

100-200: 11.8s

M3 E46:

100-200: 12.8s (stock SMG)

100-200: 12.2s (stock MANUAL)

100-200: 12.0s (krótki dyfer, evolve stage 1, SMG)

100-200: 11.1s (krótki dyfer, evolve stage 4 alpha N, Full supersprint, carbon airbox, SMG)

100-250: 29.0s (krótki dyfer, evolve stage 1, SMG)

100-250: 23.0s (krótki dyfer, evolve stage 4 alpha N, Full supersprint, carbon airbox, SMG)

0-100: 5.6s (krótki dyfer, evolve stage 1, SMG)

1/4: [email protected]/h (krótki dyfer, evolve stage 1, SMG)

BMW E92 335d (360ps)

0-100: 5.5s

100-200: 12.3s

335iA E92 (330ps)

0-100: 5.9s

100-200: 12.6s

BMW 635d+ (360ps)

100-200: 13.3s

BMW E91 335d (370ps)

0-100: 5.4s

100-200: 14s (z pasazerem)

Audi S5 V8

0-100: 5.0s

100-200: 14.1s

BMW E92 330d (305ps)

0-100: 5.8s

100-200: 14.2s

1/4: 13.78@165km/h

BMW 535d E60 350ps

100-200: 14.7s.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Chcesz się kiedyś złapać ? :)

kiedyś możemy :)

Z aktualności to auto przeżyło swoją pierwszą dłuższą podróż mianowicie do Austrii do miasta Linz. Miasto oraz okolice są b. ładne tak samo jak jeżdżące po nim samochody, jeżeli chodzi o bmw to najwięcej jeździ w nim serii 3 a konkretnie sporo sztuk 320d, widziałem jeszcze 2 sztuki 330 a 335 ani jednej. Tutaj jedną fotkę udało się zrobić :)

http://i64.tinypic.com/35ckdb7.jpg

Widać że Austria biedna nie jest, szczerze to spotkałem chyba tylko jedną e46 a tak to same e90 i f30...

Ze statystyk wyszło nieźle bo średnia spalania z całej trasy 1900km to 6,6l a wolno nie było :)

średnia prędkość z kompa 111km/h (w tym jakieś 120km po Linzu i okolicach a tak to trasa przeważnie koło 140)

ja + żona + dziewczyna kumpla

Mimo obciążenia udało się zrobić w trasie parę killów m.in. na nowej Audi A6 3.0T 333KM, Porsche Macan Turbo, ale przeważnie normalna jazda na tempomacie. Drogi w Austrii dużo lepsze niż w Czechach gdzie jest więcej dziur a nawet zdarzyło się jechać jednopasmówką. Polska na tle Czech z drogami wygląda całkiem całkiem :)

W przyszłym tyg. montowany będzie IC Fmic i kilka innych rzeczy ,jak by ktoś potrzebował to IC z 335d będzie do sprzedania za pare groszy

Opublikowano

Jacek, niezły wynik uzyskałeś spalania :) :wink: :cool2:

Szkoda że nie wypalił wspólny wypad :( Może następnym razem się uda.

Szkoda że więcej fotek nie zrobiłeś.

Człowiek nie potrzebuje gwiazdy, błyskawicy a nawet czterech pierścieni, człowiek potrzebuje dwóch nerek.

Moja ślicznota: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=158&t=211412 oceń:D

Opublikowano
Jacek, niezły wynik uzyskałeś spalania :) :wink: :cool2:

Szkoda że nie wypalił wspólny wypad :( Może następnym razem się uda.

Szkoda że więcej fotek nie zrobiłeś.

Mariusz miejmy nadzieje że następnym razem się uda, ewentualnie będzie to Ułęż :)

Spalanko wyszło 6,6 a nie jechałem eco 100 bo wtedy to 5literków pokazuje tylko koło 140 zwykle a zdarzało się sporo więcej :norty: Także to auto jak dla mnie poraża stosunkiem mocy i osiągów do spalania :cool2:

Pawel_e81 nie jade na hamownie bo sama wymiana IC raczej nie doda mi KM tylko schłodzi lepiej turbiny (wg moich informacji przynajmniej, chyba że się mylę). Kupiłem dokładnie ten http://fmic.pl/bmw/30284-intercooler-bmw-seria-1-i-3.html#/ic_bmw-diesel

Planuje robić turbiny na hybrydowe i wtedy remap na 400+ KM ale to raczej w wakacje dopiero bo chce to zrobić porządnie, a mam teraz pare innych rzeczy na głowie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Z ciekawostek kolega czerwony330d zważył swoje e91 335d i wynik to 1780kg na pusto, a wczoraj razem z nim pojechałem zważyć dla porównania e90 i wyszło 1610kg czyli różnica spora bo 170kg to praktycznie tyle co 2 pasażerów... obaj mieliśmy po 1/4 baku paliwa. To by wyjaśniało dlaczego e91 ma trudniej w ścigu z e90.

Przy obecnym przebiegu 180k km wymieniłem wczoraj u Mariusza olej w silniku i komplet filtrów +2 łączniki stabilizatora. Do tego nowy akumulator 100Ah bo stary zaczął odmawiać posłuszeństwa.

Była też próba zamontowania Intercoolera FMIC lecz tymi kolankami, które od nich otrzymałem w zestawie, nie da się tego połączyć porządnie :cry: Problem jest z zamontowaniem rury łączącej IC z turbiną tak żeby spełniała ona swoją rolę i nie jest to takie proste ogarnąć w 1 dzień dlatego póki co mam jeszcze seryjnego icka

Opublikowano

Problemy :lol: :duh: z tymi przyłączami które oferują to sobie można w tyłku pogrzebać :duh: :mad2:

Po pierwsze otwory mocujące w tym icku z Fmic są przyspawane na palę bo po podcięciu przedniego wzmocnienia i dopasowaniu do otworów fabrycznych IC jest przesunięty o 1 centymetr za chłodnicą wody i najprawdopodobniej były by problemy z zamontowaniem wentylatora chłodnicy do tego nawet nie doszedłem bo poległem przy montażu tych silikonowych przyłączy które raz że mają złe kąty to na dodatek średnica przyłączy jest nie adekwatna do przyłączy do elementów silnika jeżeli chodzi o rurę która idzie do przepustnicy to z nią można sobie poradzić i jest prosta do zrobienia ale największy problem to z przyłączem z wyjścia turbosprężarki gdzie zastosowana jest pomarańczowa rura która jest mocowana na specjalny zatrzask, przyłączenie rury w zestawie który składa się z dwóch rur o niewielkich kątach załamania i czterech ścisków z czego dwa są za małej średnicy jest niemożliwy a koszt tego zestawu to 200 złotych to lekka przesada ale to nieistotne bo chodzi o to że przy wyjściu z turbin jest faktycznie może 1,5 do 2 centymetrów płaskiego króćca o okrągłym kształcie gdzie przy zamontowaniu rury i ściśnięciu dołączonym ściskiem po prostu jest niewystarczająca bo nawet gdy podocinałem i wyprofilowałem odpowiednio rurę i skręceniu ścisku wystarczyło poruszanie ickiem by rura spadła :duh: :mad2:

Dlatego postanowiłem zamontować ori Icek bo montaż Icka firmy Fmic wymaga więcej kombinacji ale jest możliwe do zrobienia ale sądzę że lepszym rozwiązaniem jest montaż IC z MGmotorsport który jest montowany na ori przyłączach i pasuje p&p i jest tylko niewiele droższy dlatego warto się zastanowić nad wyborem ICka bardzo gruntownie by później nie żałować, tyle co do IC firmy Fmic.

Opublikowano

no taka prawda, Mariusz walczył z tym Ickiem ale nie dało się tego zmontować porządnie tym co dostałem w przesyłce od FMIC (a dokładnie były to tylko 2 rury silikonowe i 4 obejmy) bo jakby to tym zmontował to jedno mocniejsze wciśnięcie gazu i rura by wyleciała i pewnie auto w tryb awaryjny :?

Zwrotu kasy nie udało się uzyskać, za to zarzekają się że gdy do nich przyjadę do Częstochowy to za 200zł mi to zmontują bo mają firmę co przerabia profesjonalnie auta + tokarza i ślusarza na miejscu i twierdzą że dla nich to betka. Tyle że termin mam wyznaczony za 3tygodnie ale cóż mam zrobić- muszę cierpliwie poczekać.

Zobaczymy jak to się skończy ( mam nadzieję że pozytywnie) ale jak bym wiedział jakie będą się z tym wiązać perypetie, to bym już wolał w MG ten IC załatwić i nie bujać się z tym tyle. Bo efekt jest teraz taki że kasa sobie poszła, a icek zamiast w aucie siedzi u mnie w pokoju :mad2:

Mam nadzieję że FMIC się wywiąże z obietnicy i tak jak obiecali za 200zł mi to zamontują, a jak nie to będe inaczej działać z tym tematem

Opublikowano

Zwrotu kasy nie udało się uzyskać, za to zarzekają się że gdy do nich przyjadę do Częstochowy to za 200zł mi to zmontują bo mają firmę co przerabia profesjonalnie auta + tokarza i ślusarza na miejscu i twierdzą że dla nich to betka. Tyle że termin mam wyznaczony za 3tygodnie ale cóż mam zrobić- muszę cierpliwie poczekać.

jezeli kupowales przez internet lub telefonicznie, to nie ma bata zwroca ci kase, jak masz z tym problem to sie moge tym zajac, to sama przyjemnosc :) produkt musi byc w stanie jak nowy za to.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

Niestety ale faktura zakupu jest z datą 02.02 bo kupiłem ICka wcześniej zanim wybrałem się do Mariusza bo nie przewidziałem że będą problemy z montażem.

Także minęło 14 dni na zwrot, mówili mi że do 14 dni by nie było problemu a minęło 23 także temat zwrotu kasy raczej pogrzebany...

Także pozostaje mi żyć nadzieją że oni mi to dobrze zamontują zgodnie z tym co obiecali za 2 stówki :?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.