Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jestem posiadaczem bmw 520d m sport Touring. Jest ona bez ksenonow i chciałbym je zamontować. Proszę powiedzcie jeśli wiecie czy stanowi to jakiś problem w tym aucie? Są wszędzie dostępne takie zestawy z przetwornicami i wszystkim. Nie wydaje się to trudne

Tylko czy elektryka nie z wariuje? Zawsze można to odłączyć

Co wy na to?

Dziękuję za odp

Pozdrawiam

Opublikowano
kup sobie lampy ori, spryskiwacze, kodowanie np funkcji doświetlania zakrętów (jeśli się da oczywiście) i tyle... :D
Opublikowano
Aha rozumiem. Ten model jest dziwny bo ma wszystko ale nie ma ksenonow i spryskiwaczy lamp. Są tylko zaślepki i tyle. Ale ma auto poziomowanie.
Opublikowano

Teraz to ja nie rozumiem.

Jakie zaślepki? Co znaczy wszystko??

Poziomowanie ma każde kombi...

Opublikowano
Zaślepki spryskiwaczy , po prostu z tego co zauważyłem nie ma zderzaków do F10 bez otworów na spryskiwacze . A jak nie ma ksenonów to w miejsce otworów są zamontowane właśnie te zaślepki
Opublikowano
Dokładnie tak jak napisał kolega powyżej. Mam dokładnie m pakiet i może od tego są te zaślepki w zderzaku na spryskiwacz. Chodzi mi czy mimo braku spryskiwaczy można zamontować taki zestaw. Bo wiem że do ksenonow najlepiej żeby była soczewka i autopoziomowanie. Jedno i drugie jest ale spryskiwaczy brak.
Opublikowano
Wiem że pusto bo ostatnio zdejmowałem przedni zderzak , nie ma ksenonów to i nie ma spryskiwaczy . Zastanawia mnie tylko jak jest z tym samopoziomowaniem czy przypadkiem w wersji z ksenonami nie działa to trochę inaczej .
  • Członkowie klubu
Opublikowano
...Bo wiem że do ksenonow najlepiej żeby była soczewka i autopoziomowanie. Jedno i drugie jest ale spryskiwaczy brak.

Twoje auto nie posiada systemu samopoziomowania reflektorów tylko system poziomowania pojazdu w zależności od obciążenia osi tylnej.

To zupełnie inny system. Wykorzystuje on czujniki poziomu zamontowane przy wahaczach z tyłu auta.

Samopoziomowanie reflektorów wymaga dodatkowo przedniego czujnika przy lewym wahaczu.

Pojazdy bez oświetlenia xenonowego tego czujnika fabrycznie nie posiadają, chyba że auto wyposażone jest w system EDC.

Jestem posiadaczem bmw 520d m sport Touring. Jest ona bez ksenonow i chciałbym je zamontować. Proszę powiedzcie jeśli wiecie czy stanowi to jakiś problem w tym aucie? Są wszędzie dostępne takie zestawy z przetwornicami i wszystkim. Nie wydaje się to trudne

Tylko czy elektryka nie z wariuje?

Można wykonać wspomniane przez Ciebie doposażenie tak jak z fabryki.

Oprócz samych reflektorów bi-xenonowych oraz elementów spryskiwaczy reflektorów konieczne będą: wiązki elektryczne, moduł świateł, włącznik świateł (bez ręcznego korektora wysokości wiązki światła), czujnik poziomu, kodowanie, itd...

Opublikowano
Jednak zobaczę jak działają te hid. Chcę zamontować barwę 6000k tylko tu w uk są dostępne różne napięcia. Jest dostępne 55w i 35w. Nie wiem za bardzo które wybrać. Standardowo są zarowki 55w to raczej nie wypada założyć innych niż 55 tak? Sorki ze tak truje was...
Opublikowano
Jednak zobaczę jak działają te hid. Chcę zamontować barwę 6000k tylko tu w uk są dostępne różne napięcia.

Życzę ci jak najszybszego zatrzymania dowodu rejestracyjnego no i przy okazji może uszkodzenia lampy :-) Wielkiej różnicy w świeceniu nie zauważysz a tylko będziesz oślepiał innych kierowców.

Pzdr

Sprzedam Graty po Aucie :

- Wybierak ( Joystik ) Zmiany biegów zwykły do F10-tki - cena 200zł ! ( stan idealny )

- Licznik Europejski F10 ( stan BDB ) - cena 200zł

Opublikowano
Dobra panowie ostatnie moje pytanie i już was nie truje. A co sądzicie o zarobkach led h7 ? Może lepiej będzie zamontować to a niż hid? Sorry za problem
Opublikowano
Jednak zobaczę jak działają te hid. Chcę zamontować barwę 6000k tylko tu w uk są dostępne różne napięcia.

Życzę ci jak najszybszego zatrzymania dowodu rejestracyjnego no i przy okazji może uszkodzenia lampy :-) Wielkiej różnicy w świeceniu nie zauważysz a tylko będziesz oślepiał innych kierowców.

Pzdr

Kolega zaznaczyl, ze jest z UK. A tu na nieszczescie moje i innych kierowcow na drodze POLICE ma to w du.ie. Sami jezdza jak "swiete krowy"

Zamiast instalowania HID-ow rozwaz zakup H7 Night breaker unlimited za £15. W moje Vectrze C pomoglo naprawde duzo!

Opublikowano
Właśnie kupiłem philips Diamond Vision H7 i powiem ze jest naprawdę fajnie. Światło białe lekko wpadajcie w błękit i zapłaciłem 20 £. Przynajmniej legalnie choć to prawda że policja tutaj ma w dupie kto na jakich światłach jeździ:) dowodu rejestracyjnego jako takiego nie mamy. Najprostsze rozwiązania są najlepsze. Dzieki za rady Panowie. 3majcie się
Opublikowano
Mij znajomy mial HIDy w passacie i policja w uk zatrzymala, posprawdzala i jako ze nie mial zarowek zwyklych na podmiane to sholowali auto... noc byla a on faktycznie oslepial.
Fiat 126p --> Vw polo 1.4D --> Opel Vectra B V6 --> BMW 540iA + Nissan Micra k12 --> vauxhall meriva (chwilowo) --> BMW 520d auto F11 --> BMW 545i E60