Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Pany ;)

Mam naglosnienie HIFI LOUDSPEAKER SYSTEM w e61. Mialem takie samochody jak Chevrolet Tahoe '03, Mercedes ML '01, Hyundai Coupe '06, Seat Ibiza '13, A4 B6 '03. Moge tak wymieniac i wymieniac koledzy. Ale nie w celu przechwalania sie. Chodzi mi o naglosnienie w BMW. Na tyle roznych samochodow, ktore mialem lub mam to w BMW jakosc muzyki... Poprostu porazka! Uwierzcie mi, ze w Ibizie z '13 sprzet audio fabryczny w porownaniu do E61, to jakby porownac luksus Fiata 126p i Rolls Royce'a Phantoma -.-

Dobra, ponarzekalem. Teraz do sedna.

Jak poprawic dzwiek audio w mojej Emmie? Wzmacniacz, glosniki?

Moze jest tu jakis magik z okolic Warszawy, Garwolina? Chetnie oddam to komus w dobre rece by sie tym zajal.

Czekam na jakies rady, co zrobic z tym fantem :) !

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Radio pewnie masz w miarę ok, z resztą pewnie wymiana na nie oryginalne nie wchodzi w grę, wymiana głośników też dużo nie da - przerabiałem temat.

To co Ci potrzebne to wzmacniacz i sub ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja robiłem nagłośnienie w Markach k. Warszawy, gościu zna sie rzeczy, robił mi wygluszenie samochodu, wymiana głośników wraz z dystansami do tego wzmacniacz i zmiana wiazki.

Audio gra rewelacyjnie, czas oczekiwania krotki, finansowo myśle że tez ok.

http://multims.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jezeli chcesz prostym sposobem polepszyc swoje audio mozesz zamontowac w schowku drugie radio majace 2 pary rca ( radio jest ukryte i nie zakłóca lini deski). pociagniesz od niego dwa zestawy kabli rca do wzmaka 4-kanalowego przy czym pod pierwsze dwa kanaly podepniesz glosniki z przodu a pod drugi subwoofer. Najprostszy sposob na dobre audi, ktore zaskoczy niejednogo audio fila :8) sposobow na inne rozwiazanie jest naprawde multum, wystarczy po prostu poczytac. ja zaproponowalem ci najprostrze a zarazem najlepsze. pozdrawiam :mrgreen:
Opublikowano
Jezeli chcesz prostym sposobem polepszyc swoje audio mozesz zamontowac w schowku drugie radio majace 2 pary rca ( radio jest ukryte i nie zakłóca lini deski). pociagniesz od niego dwa zestawy kabli rca do wzmaka 4-kanalowego przy czym pod pierwsze dwa kanaly podepniesz glosniki z przodu a pod drugi subwoofer. Najprostszy sposob na dobre audi, ktore zaskoczy niejednogo audio fila :8) sposobow na inne rozwiazanie jest naprawde multum, wystarczy po prostu poczytac. ja zaproponowalem ci najprostrze a zarazem najlepsze. pozdrawiam :mrgreen:

Mozesz jakos prosciej to wytlumaczyc? :D Bo widze, idea dobra tylko nic z niej nie ogarniam :facepalm: Jestem zielony w temacie elektroniki :(

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
na chlopski rozum potrzeba ci radio z minimum dwoma parami wejsc rca, potrzebny ci wzmak 4 kanalowy no i sub. Głosniki z przodu podpinasz pod dwa kanaly a subwoofer pod kolejny zmostkowany kanał ( z dwóch kanałow robisz jeden ) wszystko gra naprawde fajnie, z czasem jezeli bedzie ci za malo a pewnie bedzie bo tworzenie swojego unikatowego audio w aucie jest strasznie wciagajace mozesz inwestowac a to w wygluszenie drzwi a to w lepsze glosniki itd itp. W sieci jest od zatrzesienia poradników na ten temat i zanim ja tworzylem swoje audio przygotowalem sie merytorycznie do tego dobrych kilka dni. :cool2:
Opublikowano
na chlopski rozum potrzeba ci radio z minimum dwoma parami wejsc rca, potrzebny ci wzmak 4 kanalowy no i sub. Głosniki z przodu podpinasz pod dwa kanaly a subwoofer pod kolejny zmostkowany kanał ( z dwóch kanałow robisz jeden ) wszystko gra naprawde fajnie, z czasem jezeli bedzie ci za malo a pewnie bedzie bo tworzenie swojego unikatowego audio w aucie jest strasznie wciagajace mozesz inwestowac a to w wygluszenie drzwi a to w lepsze glosniki itd itp. W sieci jest od zatrzesienia poradników na ten temat i zanim ja tworzylem swoje audio przygotowalem sie merytorycznie do tego dobrych kilka dni. :cool2:

Po pierwsze nie wejsc a wyjsc rca. Po drugie jak je sobie zmostkuje to tylko sobie radio uszkodzi. Mostkuje sie wzmacniacz o ktorym nie wspomniales przy sprzecie dwukanalowym.

Opublikowano
Wydaje mi sie logiczne ze rozmawiamy o zmostkowaniu wzmacniacza, nie widze problemu. Uszkodzen zadnych nie ma z tego wzgledu, stary i bardzo sprawdzony model tworzenia audio :wink:
Opublikowano
Co jest celem tych prac ? Jeżeli po prostu poprawa brzmienia i budowa czegoś już naprawdę fajnie brzmiącego, to radzę odpuścić sobie te zabiegi. Przerost formy nad treścią. Nie wspominając o utracie funkcjonalności samochodu lub zakup kosztownych interfejsów, które zależnie od wersji wyposażenia i tak nie zapewniają 100% zachowania funkcjonalności samochodu. Jeżeli nie chcesz robić tego sam, to znajdź jakieś sprawdzone firmy CA w Twojej okolicy i zapytaj co mają Ci do zaoferowania. Jeżeli nie znasz żadnej i niestraszne Ci wycieczki, to pisz na PW. Postaram się pomóc.