Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamówiłem bmw f11 525 i nie zdążyłem domówić systemu domykania drzwi.

Czy można taki system dołożyć nie tracąc gwarancji.

Jaki to może być koszt.

Nie zamówiłem także pakietu akcesoriów do bagaznika.

Czy to również można dołożyć.

damian

Opublikowano

Wszelkie modyfikacje grożą utratą gwarancji ... jeśli je serwis zauważy.

Zrobić się da. Koszt dołożenia domykania jest wyższy niż przy zamówieniu wraz z nowym samochodem.

Dodatkowe wyp. bagażnika to tak naprawdę inne poszycia boczne i podłoga. Raczej nie ma sensu dokładać. Nowe drogie a używane w nowym aucie jakoś trudno zaakceptować.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Dociąganie drzwi to wymiana zamków + montaż silniczków do tych zamków w drzwiach. Na używanych częściach powinno kosztować około 3k pln za komplet.

Zamek to cena od 300 do 600zł za sztukę + robocizna.

Opublikowano
spokojnie da sie zamknąć w częściach do 2500zl. Ostatnio chyba z tydzień temu widziałem pare aukcji zamków razem z wiązkami za 2200 i chyba 2400. Kodowanie i założenie tego to nie podejrzewam zeby były jakieś duże koszty. Jak sie jeszcze chwile poczeka to to wszystko stanieje i bedzie można za polowe ceny kupić.
Opublikowano

Nic nie trzeba kodować.

Na aukcjach są zamki, ale bez stelaży do zamontowania silniczków w drzwiach.

Jeden stelaż kosztuje 90zł. Powiedzmy za 2000-2500zł kupisz silniczki z zamkami.

Montaż to nie jest też takie hop-siup. Musisz rozebrać 4 boczki i podciągnąć odpowiedni kabel do każdych drzwi z puszki z bezpiecznikami. Dla jednej osoby jest to dzień roboty.