Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
to ja sie pochwale co mam na stanie z e60

nie jest tanio lecz cena do negocjacji. i wszystko co jest napisane w ogloszeniu jest zgodne z prawda. jak jest lakier orygina ??

to pisze w tresci. jezeli nie to nic nie pisze o oryginalnosci.

tu link, co sadzicie ?

http://allegro.pl/unikat-bmw-530i-231-km-skory-xenon-125-tys-km-aso-i5735556781.html

To wytłumacz mi Pan,Panie handlarzu,co oznacza w Pana "żargonie" ( i innych handlujących autami) to: "Rok Produkcji : 2003- MODEL 2004" :?:

Opublikowano
to ja sie pochwale co mam na stanie z e60

nie jest tanio lecz cena do negocjacji. i wszystko co jest napisane w ogloszeniu jest zgodne z prawda. jak jest lakier orygina ??

to pisze w tresci. jezeli nie to nic nie pisze o oryginalnosci.

tu link, co sadzicie ?

http://allegro.pl/unikat-bmw-530i-231-km-skory-xenon-125-tys-km-aso-i5735556781.html

Wszystko fajnie, ale handel po polsku na całego. Data produkcji w ogłoszeniu 2004, a auto ma pierwszą rejestrację lipiec 2003!!! Jakby jeszcze miał produkcję 2003 i pierwszą rejestrację 2004, to można zrozumieć to 2004 w ogłoszeniu. Ale rejestracja lipiec 2003 a piszesz rok produkcji 2004???? Co to auto ma wspólnego z rokiem 2004 to nie wiem. Na aucie założone są lewe, podrabiane tablice i domyślam się, że oferujesz do nich OC i można wracać na kołach?? Świetle wpakowanie na minę klienta. Żadna ubezpieczalnia nie wypłaci kasy, bo samochód jest wyrejestrowany, więc nie może się w ogóle poruszać po drogach. Do tego coś tych dwóch niemieckich dziadków kombinowało przodem auta, bo brak naklejki na pasie przednim, prawy błotnik jakoś przesunięty na śrubie, a maska w stosunku do zderzaka ma szparę jak koń. No ale ważne, że lakier oryginał. ;) W Polsce trzeba się nakombinować żeby auto sprzedać bez cofania licznika albo wspawywania ćwiartek, ale jak już chcesz być taki uczciwy, to bądź do końca, a na dłuższą metę się to opłaci.

Opublikowano (edytowane)

Z rocznikiem to fakt ale to prawie wszyscy wystawiajacy tak zrobili i tak i ja zrobiem to fakt.

zanim powiesz ze cos robione to przyjedz i to potwierdz . bylem u lakiernika i twierdzi ze nawet zzderzaki sa oryginane.

kadaa lampa jest z oryginalnym rocznikiem i takim samym miesiacem.

zderzak jesli nawet byl sciagany to mogl byc z wielu powodow, klimy np.

auto ma kilkaa odpryskow co poazalem na fotce calego przodu.

na progach nie ma nawet ryskiod wsiadania.

podobno byla wymieniana skrzynia biegow na nowa w aso.

a co do tablic to wiadomo ze do zdjec sie zaklada. ale to fakt ze mozna dostac mandat, zalezy na jakiego policjanta sie nadzieje.

jesszcze do kolegi wyzej. a za co ma ci ubezpieczalnia zwrocic ?? o co ci chodzi ?? zwrocic to ci moze jak masz AC. Ja daje ubezpieczenie OC jak juz auto jest gotowe do wydania ( czytaj przygotowaane do rejestracji, z przegladem polskim na rok). wtedy w razie kolizji ze trony kupujacego poprostu jests chroniony OC ( wiem bo mialem wypadek i nawet grosza nie zaplaciem ) . Wiec zanim palniesz to przemysl.

co sadicie o przebiegu , czy to realne ?? nie sprawdzalem vinu, jedynie dokumentacja i stan auta oraz to ze wiem ze nie krece zegarow

Edytowane przez bmwkamilp
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

co sadicie o przebiegu , czy to realne ?? nie sprawdzalem vinu, jedynie dokumentacja i stan auta oraz to ze wiem ze nie krece zegarow

Przebieg musi być ok, przecież masz dokument z badania technicznego.

Opublikowano

jesszcze do kolegi wyzej. a za co ma ci ubezpieczalnia zwrocic ?? o co ci chodzi ?? zwrocic to ci moze jak masz AC. Ja daje ubezpieczenie OC jak juz auto jest gotowe do wydania ( czytaj przygotowaane do rejestracji, z przegladem polskim na rok). wtedy w razie kolizji ze trony kupujacego poprostu jests chroniony OC ( wiem bo mialem wypadek i nawet grosza nie zaplaciem ) . Wiec zanim palniesz to przemysl.

Bzdury kolego piszesz. OC działa tylko w samochodzie dopuszczonym do ruchu czyli zarejestrowanym. Twój klient będzie jechał autem niedopuszczonym do ruchu z wyrejestrowanym niemieckim dowodem i podrobionymi tablicami. Wtedy to OC możesz mu w buty włożyć. W razie spowodowanej przez niego kolizji będzie bulił z własnej kieszeni do Funduszu Gwarancyjnego wartość szkody na mieniu i osobach. Wyobraź sobie co będzie jak skasuje S-klasę za 500 tys złotych a z kierowcy zrobi kalekę.

Opublikowano

NIe do końca tak możey być.Najlepiej potwierdzić to na stacji gdzie był robiony.

Opublikowano

Ale z Ciebie sprytek :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Takim autem nie można jeździć i tyle. Jest ono niedoposzczone do ruchu. W razie kontroli 5 stów mandatu i laweta. Nie ma innej opcji. Handlarzyny, mimo, iż dobrze o tym wiedzą, wciskają kit kupującym wsadzając ich na mine.
Opublikowano

Panowie zeszliśmy z tematu stanu auta na ubezpieczenia. Żaden handlarz nie przymusza siłą do powrotu na kołach. Miałem przypadki ze ludzie zabierali laweta. Albo płacili kasę i na drugi dzień zabierali auto juz na polskich tablicach. Po niektórych wypowiedziach widzę ze co niektórzy zostali wygrzmoceni przez handlarzy i nie mowa o ubezpieczeniu tylko kupili dziadostwo a teraz wszystkie żale i krzywdy to handlarz.

Fakt jest ze wielu jest oszustwa u nas ale nie generalizujmy. Chyba od użytkowników tej świetnej marki można oczekiwać czegoś więcej.

Sam wiem na własnej skórze jak jest na naszym rynku,i szlak trafia jak jedziesz 300km po auto nie malowane a na miejscu co innego.i czas i kasa w plecy.

W Niemczech za udowodnienie oszustwa można domagać się zwrotu za koszty przyjazdu,u nas tez by mogło to wejść

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie zeszliśmy z tematu

Faktycznie zeszliśmy, ale w momencie gdy zacząłeś reklamować swoje auto w temacie zupełnie do tego nie przeznaczonym.

Opublikowano

Faktycznie zeszliśmy, ale w momencie gdy zacząłeś reklamować swoje auto w temacie zupełnie do tego nie przeznaczonym.

Wiem , Sory jestem nowy tu na forum, dopiero poznaje co gdzie jest. Jak jakis mod moze to niech ogarnie to po swojemu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

:cool2: :mrgreen: