Skocz do zawartości

problem z mocą w bmw e46 320d m47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jestem posiadaczem bmw e46 320d 136 km problem polega na tym że mam spory spadek mocy na hamowni wykazało 118km :mad2: wymienione mam węzyki podciśnienia elektro-zaworki, brak błędów na komputerze nie wiem juz czego szukać. Dodam że rano po odpaleniu leci jasny dym i auto jest przyduszone do momentu aż wkręcę go powyżej 3000ob poleci czarny dym i auto zaczyna jechać w miare normalnie lecz i tak to nie jest to.robiłem test jadąc 80km /h na 4 biegu mam 14 sekund do 120km/h a z tego co wiem to powinien zbierać się w jakieś 9s a jak jadę 60km/h na 5 biegu to nie ma opcji żeby się rozpedził :mad2: Co robić??? Pompa była uszczelniona a dokładniej ciekneła mi miedziana uszczelka pod sterownikiem obecnie jest tam sucho.
Opublikowano

Wiele osób ci napisze że podstawą jest zrobienie live data.

Czujnik ciśnienia doładowania w kolektorze sprawdzaleś ? Egr podpiety ?

Uwierz że 118 to wcale nie jest najgorszy wynik :) w tym silniku

Opublikowano
tak egr podpięty i wyczyszczony czujnik doładowanie w kolektorze wymieniony nie wiem co jeszcze jezdziłem takim samym kolegi i zbiera sie o niebo lepiej a co to dokładnie live data zmiana suftu? przepływka mierzy dobrze no nie wiem co robić? :mad2:
Opublikowano
Jeśli chodzi o live date to podłączałem pod inpę i co nie wiem czy tak powinno być ale pokazuje mi !28 luff masse ? :x nie wiem czy tak powinno być nie wiem jak zrobić zrzut ekranu
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Live data to test podczas jazdy, 3 bieg i w górę, od powiedzmy 1800 obr./min. do 3500 i najlepiej pod górę. Ściągnij program do nagrywania ekran i wrzuć filmik z jazdy.

ps. po wejściu w silnik F5.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
tak egr podpięty i wyczyszczony czujnik doładowanie w kolektorze wymieniony nie wiem co jeszcze jezdziłem takim samym kolegi i zbiera sie o niebo lepiej a co to dokładnie live data zmiana suftu? przepływka mierzy dobrze no nie wiem co robić? :mad2:

a spróbuj sobie zaślepić egr zdejmując wężyk i np wsadzając śrubkę, i zobacz czy będzie poprawa

Opublikowano
Juz zaślepialem i nie ma za bardzo poprawy no może trochę ale nie wiele dodam że rano po odpaleniu leci biały dym i nie wkreca sie na obroty tak jak by mial cos zapchane po 3000 obr dopiero coś puszcza i walnie czarnym dymem z tego co widziałem to mam po wycinane katy
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam chyba cam studio (prosty w obsłudze i sprawdza się), piszę chyba, bo mam "specjalnego" lapka do aut z xp :lol:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
dziś na inpie pokazało mi dwa błędy pierwszy to num 72 Start-of-injection actuator- controller A drugi to num 116 Relay air conditioning compressor
Opublikowano
Tak ale nie mogę odpalić zadnego programu do nagrywania mam stary lapek do inpy może dlatego ale wyżej napisałem to mi pokazało
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie camstudio hula na xp elegancko.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Na wszystko są sposoby jak nie działa ci program to weź ze sobą kogoś kto ci nagra ekran laptopa nawet zwykłym telefonem ( tylko żeby był w miarę wyraźny obraz ) trzeba sobie radzić :wink: