Skocz do zawartości

E46 325 zbiorniczek wyrównawczy p. Ch

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja w moim e46 320d koło 5 lat temu kupiłem meyle. Jedyny jaki był na miejscu, a potrzebowałem na gwałt. Do tej pory jest cały, więc polecam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, czy jak pęknie zbiorniczek wyrównawczy to płyn spierdziela od razu w litrach czy może pomału? Bo mam właśnie delikatny wyciek tego płynu i się zastanawiam czy to może zbiorniczek czy jakaś uszczelka, opaska itp. Stojąc przodem do silnika to mokrą plamę widać w jego środkowej części, delikatnie z lewej. Zbiorniczek niby całkiem po prawej ale może jakoś ten płyn cieknie po przewodach...
Opublikowano
Panowie, czy jak pęknie zbiorniczek wyrównawczy to płyn spierdziela od razu w litrach czy może pomału? Bo mam właśnie delikatny wyciek tego płynu i się zastanawiam czy to może zbiorniczek czy jakaś uszczelka, opaska itp. Stojąc przodem do silnika to mokrą plamę widać w jego środkowej części, delikatnie z lewej. Zbiorniczek niby całkiem po prawej ale może jakoś ten płyn cieknie po przewodach...

Ja mialem pekniety przez dluzszy czas, ale tak nieznacznie, ze nie bylo widać wycieku bo wyparowywalo. Czasem coś dolewalem, ale nieduzo, az pewnego dnia zaswiecila sie kontrolka i pocieklo jak z kranu :) Nowy zbiorniczek kupiłem oryginalny.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mam nadzieję, że to nie pod głowicą...leje się delikatnie. No nic będzie sprawdzane dzisiaj lub jutro.
Opublikowano
będzie ok, też zakładałem meyle i nie widzę różnicy pomiędzy oe, nie ma co przepłacać za kawałek plastiku. Za zaoszczędzoną monetę kup nowy korek.
Opublikowano
Jeśli ten korek ma 12 lat to ja bym wymienił. W moim przypadku to właśnie mogła być wina korka. Korek kupiłem Behr i to za mniej niż 50 zł.