Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tempomat występował tylko w wersji z czujnikiem deszczu?

Chiałem u siebie dołożyć tempomat, a wszystkie pająki jakie widzę na allegro są pod czujnik deszczu...

Rozumiem, że taki nie będzie działał? Czy może jest możliwość przełożenia tej manetki od wycieraczek?

A tak poza tym to dużo roboty z dołożeniem czujnika deszczu i zmierzchu? Szybę i tak muszę wymienić (pęka po uderzeniu kamieniem).

Czy poza montażem szyby i samym lusterkiem z czujnikiem oraz przełączikami od wycieraczek i włącznika światel z pozycją auto trzeba coś jeszcze zmieniać?

Oczywiście jeszcze kodowanie, ale to już nie problem. Chodzi mi o to czy trzeba dorabiać jakąś instalację? Jakieś dodatkowe nowe moduły?

Opublikowano
Musisz miec pająk bez czujnika deszczu/automatycznej wycieraczki. Jest cieżko znaleźć ale da rade, sam ostatnio kupiłem pająk bez czujnika za 199zl. Żadne przekładanie manetek itp nic nie da. Poszukaj w postach bo masz wszystko dokładnie opisane co trzeba zrobic aby doposażyć w tempomat
Opublikowano

No dzięki, będę szukał w takim razie takiej wersji...

A jak wyglądałby montaż tych czujników? Ktoś przerabiał? Dużo roboty? Jakieś dodatkowe nowe moduły/instalacje?

Opublikowano

U siebie mam podobny temat tzn. brak czujnika. Z tego co czytałem NIE ma znaczenia czy on jest. Ale nie jestem ekspertem. Tutaj facet zakładał tempomat ale nie ma czujnika i napisał że nie ma znaczenia.

http://vmiro.blogspot.de/p/retrofit-bmw-e91-tempomat-cruise-control.html

If you don't have rain/light sensor you can freely buy switch cluster with automatic wipers, it will work as the one with manual wipers. And if you decide to retrofit rain/light sensor you will have auto wipers ready.
Opublikowano
Działa bedzie działać, ale wywali ci 3 bledy bez których nie bedzie działać połowa auta i nie bedzie sie dało ich usunąć.