Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

O roletach było w wersji przedliftowej dużo natomiast o poliftowej nic.

Noszę się z zamiarem montażu roletki , która zakupiłem wraz z półką i panelem drzwiowym . Chciałem się podpytać co jeszcze potrzebuję żeby skompletować ten zestaw,bo jakiś ponoć przekaźnik jeszcze idzie no i kabel (chodzi mi o nr oem - bo nie mogę tego znaleść ) Tylko gdzie on powinien iść ? Czy może jest już pociągnięta instalacja. Panel od drzwi posiada cztery piny (opcja ze składanymi lustarkami). Czy do drzwi też trzeba ciągnąć instalację?

Byłbym wdzięczny za pomoc. :roll:

Opublikowano

Dzięki za odzew. Myślałem że już zostanie pytanko bez odpowiedzi.

Chodzi mi o roletę w sedanie nie w kombi. Elektrycznie wysuwaną z półki tynej.

Myślałem że może ktoś robił i podpowie jak i do czego co podłączyć.

pozdro.

Opublikowano

Kolega malysz1976 juz dał ci instrukcje :mrgreen:

Ja u siebie także chcę się tym zająć, już nawet mam panel w drzwiach z roletą :D Wystarczy chyba podłączyć do KGM dwa kabelki od rolety, kodowanie i mamy roletke :mrgreen: Pisze chyba bo narazie porzuciłem projek ze względu na koszta wymiany wtrysków :duh: i nie pamiętam juz dokładnie.

Opublikowano

skoro chodzi o sedana to prosze bardzo :)

tutaj masz roletke do pre-LCI ale na drugiej stronie masz PDF-a do sciagniecia ze schematem :) poczytaj postudiuj i podziel sie z innymi swoim doposazeniem :)

http://5series.net/forums/diy-do-yourself-14/diy-electric-sunblind-retrofit-pre-lci-134401/page2/

Opublikowano

Spoko dzięki.

Odnośnie strony elektrycznej to i tak sam tego nie będę robić (bo jeszcze coś zepsuję) zresztą i tak trzeba kodować to czeka mnie wizyta u elektryka od bmw. I raczej on będzie się martwił jak to zrobić . Jedynie co to zamontuję roletę z kablem którego jeszcze nie mam( jaki nr oem) .Chyba że to ma być zwykły dwużyłowy przewód, który trzeba pewnie przeciągnąć przez całe autko w okolice schowka pasażera.Tylko ponoć trzeba dać jeszcze jakiś przekaźnik i gość z allegro tłumaczył że ma taki za 150zł. O jaki mu przekaźnik chodziło , czy zwyczajowo w kulki leci......

Jak skończę zabawę z tylnym zderzakiem m paka napewno podzielę się doznaniami z montażu tej roletki.

pozdro!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

przeglądałem schemat rolety i nie ma na nim przekaźnika

dwa przewody od silnika rolety (przekrój 0,75 ) do schalzentrum w schowku . Przewody prowadzić podsufitka albo tunelem środkowym

3 przewody z włącznika jeden do CAS pod kierownica , plus i minus

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

dzięki stary!

Czyli koleś w kulki leciał aby podbić cenę montażu (500zł)

Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz, czy do drzwi trzeba ciągnąć instalację bo wydaje mi się że ona może być. Nowy panel z roletą (elektrycznie składane lusterka) ma cztery piny wyjściowe ciekawe ile ma panel bez rolety? Oczywiście będę wiedział jak zdemontuję tapicerkę.....

pozdro.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Cztery przewody bo pewnie CAN L/H i zasilanie + - ale to najlepiej sprawdzić. Daj znać jak rozbierzesz bo mnie roletka też męczy od jakiegoś czasu. ;)
Opublikowano

Panowie, nic nie trzeba ciągnąć do panelu drzwi... W LCI wszystko śmiga po CAN

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po CAN pomiędzy przełącznikiem w drzwiach, a modułem pod deską? Moduł roletą steruje napięciem podając +/-?