Skocz do zawartości

[E61] Monitory, tuner dvbt oraz zmieniarka dvd - nie działa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zwracam się o pomoc. Posiadam e61 wyposażoną w zestaw multimedialny w którego skład wchodzą dwa monitory, tuner dvbt oraz zmieniarka cd/dvd.

Dodatkowo przytrzymując pokrętło idrive oraz przycisk menu można wejść w BMW Accessory Control Menu. Mam tam opcję dvb-t bądź dvd.

Problem polega na tym, że wchodząc w menu dvb-t wyświetla się komunikat no signal, natomiast wchodząc w menu dvd wyświetla się komunikat fault.

Poprzedni właściciel zapewniał mnie, że ten system działał mu przez pewien czas a dodatkowo w zmieniarce znalazłem płyty z bajkami dla dzieci więc sądzę, że mówił prawdę.

Tuner działa, zmieniarka również bo palą się na nich diody. Włączając z pilota monitory oba działają ale wyświetla się na nich komunikat no signal i po chwili się wyłączają.

Nie wiem w zasadzie nawet do kogo udać się z taką usterką bo pierwszy lepszy elektryk tego nie ogarnie.

Pytanie co mogło spowodować, że system ten teraz nie działa? Tuner dvb-t mnie w sumie nie interesuje ale zmieniarka dvd dobrze gdyby działała to dzieciaki będą bardziej zajęte w trakcie podróży.

Pozdrawiam.