Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jestem mocno zainteresowany tą (klik!) ofertą (niestety mało danych i mało zdjęć), ale pomyślałem, że zanim przejadę 400km z Wrocławia, spytam Was o pierwsze wrażenie. Wystawiający bardzo młody (chyba dopiero skończone 18), ale możliwe że nie jest właścicielem. O VIN musiałem poprosić, ale wysłał bez problemu. Próbowałem wklepać go w forumową wyszukiwarkę, ale odmówiła ona współpracy, dlatego temat wrzucam trochę w ciemno.

Sądzicie, że warto? Nadmienię, że jestem amatorem, zdecydowanie nie koneserem (jeszcze nie!), a ww. BMW byłoby moim pierwszym.

Dzięki za odpowiedzi,

t.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozkoduj vin, okaże się co to za wynalazek był jak wyszedł z fabryki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Niewiele tam widać,ale powiem tak ja kupiłem niedawno e 39 2001 rok 2.2 benz. z przebiegiem oryginalnym 266000 km,byłem w Niemczech i wziąłem auto od właśćiciela z garażu,wszystkie książki ,faktury itd,auto jest jak nowe ,środek nie wykazuje jakichkolwiek zużyć ,wcześniej oglądałem w Polsce z przebiegami 150 -170 tyś podarte siedzenia ,uszczelki w drzwiach w strzępach,wniosek -cofnięte.Zwróć uwagę na kierownice moja jest jak nowa,w twoim przypadku nie powinna mieć żadnych przetarć,uszczelka dżwi kierowcy powinna być cała,wajcha biegów oryginalna nie z allegro za 30 zeta.
Opublikowano
NIe ma reguły czy uszcelka bedzie wytarta.Ja mam oryginalne 170 tys i mam przetarta.duzo zalezy od uzytkowania auta
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest auto przed liftem 05.2000 a lift był w 09.2000.Żaden M-Pakiet.

Wymienione zderzaki,lampy.Instalacja STAG 300 jeśli dobrze dobrana i założona to sprawuje się super(ciekawe jakie podzespoły).

Opublikowano

Słyszałem, że składaki to zawsze ch**owizna, ale może macie inne zdanie?

Przyznaję, że mocno napaliłem się na ten konkretny samochód, ale jeśli mnie ostudzicie to przyjmę do wiadomości każde info. Póki co, załatwiam człowieka z tamtych stron, który będzie mógł obejrzeć dla mnie samochód i zdać obiektywną relację, powiedzcie jednak proszę, czy może ta ściema z liftingiem nie jest już przypadkiem wystarczającym powodem, żeby w ogóle dać sobie spokój? Równie dobrze typ może odsprzedawać auto w nieświadomości...

Opublikowano

Uszczelki to pikuś - w e39 są bardzo podatne na wytarcie. U mnie po zakupie w tylnych drzwiach wyglądały jak nówki, wystarczyło 70tys.km gdzie sporadycznie woziłem staruszków na tylnej kanapie i już mam poprzecierane. Zależy jak kto wsiada a już tym bardziej zimą, gdzie przy wsiadaniu ocierasz się kurtkami, płaszczami etc.

Na miejscu trzeba obadać czy poliftowy przód + lampy tył i zderzaki to fanaberia właściciela (w co wątpię bo to jednak spore koszty) czy przyczyną była tzw. szkoda parkingowa... Fotki bardzo poglądowe, wydaje mi się, że nie ma jednego spryskiwacza w zderzaku oraz prawego nadkola krótkiego. Ciekawe czy w ogóle pdc działa i czy zenony są ori czy hidy. Na miejscu może wyglądać niestety gorzej niż na tych marnych fotkach.

Vehicle information

VIN long WBADM11080GP22850

Type code DM11

Type 520I (EUR)

Dev. series E39 ()

Line 5

Body type LIM

Steering LL

Door count 4

Engine M52/TU

Cubical capacity 2.00

Power 110

Transmision HECK

Gearbox MECH

Colour COSMOSSCHWARZ METALLIC (303)

Upholstery STANDARDLEDER/SCHWARZ (N6SW)

Prod. date 2000-05-24

Order options

No. Description

320 MODEL DESIGNATION, DELETION

401 SLIDING/VENT ROOF, ELECTRIC

428 WARNING TRIANGLE

441 SMOKERS PACKAGE

465 THROUGH-LOAD SYSTEM

473 ARMREST, FRONT

494 SEAT HEATING F DRIVER/FRONT PASSENGER

508 PARK DISTANCE CONTROL (PDC)

520 FOGLIGHTS

534 AUTOMATIC AIR CONDITIONING

801 GERMANY VERSION

863 EUROPE/DEALER DIRECTORY

879 GERMAN / ON-BOARD DOCUMENTATION

Series options

No. Description

548 SPEEDOMETER WITH KILOMETER READING

851 LANGUAGE VERSION GERMAN

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chcesz dać 11k za najsłabsze przedliftowe e39 przerobione na polifta? :shock: podziwiam, przecież to ledwo jedzie :?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Nieeeee, nie nie nie. Panowie, ja już nic nie chcę ;) po Waszych odpowiedziach ostygłem od razu, właśnie na taki feedback liczyłem.

W sumie to temat można już zamknąć, bo na pewno tego auta nie kupię - ale pewnie zawrócę Wam głowę kolejnym tematem lub tematami, bo z każdym dniem coraz bardziej podoba mi się właśnie ten model, mimo że wcześniej byłem kompletnie przeciw BMW.

Dzięki za pomoc!

t.

Opublikowano

Wiem że tego auta już i tak nie kupisz, ale dopiszę coś od siebie. Przednie lampy są Lift China style.

Chcesz dać 11k za najsłabsze przedliftowe e39 przerobione na polifta? :shock: podziwiam, przecież to ledwo jedzie :?

Już nie przesadzaj z tekstem że ledwie jedzie. Nie każdy musi być od razu mistrzem prostej :wink:

Niema starych BMW, są tylko zaniedbane :(

Archiwum moich poprzednich BMW http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=107364

Obecne e60 http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=155&t=298589

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Daleko mi do mistrza prostej (wolę zakręty :8) ), ale miałem przyjemność przejechać się e39 w sedanie z tym silnikiem i mój ciężki kopciuch, w porównaniu do niego, to rakieta :shock: ale dużo zależy z czego zainteresowany się przesiada :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Skąd wiesz, że jeździł już takim? Może jeździ 75-konnym golfem IV 1.6 i jak zobaczył 150km to stwierdził, że to musi być szatan..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam Mondeo 3 1.8 125 i Barchettę 1.8 145, więc już dajcie spokój z dywagacjami i zamknijcie to w cholerę, bo zaraz rozpętacie jeszcze większy niepotrzebny shitstorm ;D

Koniec końców z pomocą Szymona (raz jeszcze wielkie dzięki!) kupiłem E46 i jestem zadowolony.

t.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od ostatniego postu minęło 2 tygodnie i temat umarłby sam.Więc nie rozumiem dlaczego teraz urwałeś się z choinki i piszesz o zamykaniu tematu.
  • 3 tygodnie później...