Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z bmw, auto podczas jazdy zgasło i już nie odpala za cholerę.

Wcześniej było tak że raz na 2 tygodnie mniej więcej miałem problem z odpalaniem, po prostu tak jak by nie miała paliwa ( zero błędów na kompie ) wystarczyło psiknąć plaka przekręcić kluczyk i gadała przez tydzień, 2 dzisiaj zgasła sama podczas jazdy i ani na plaku a ni nic nie da rady jej odpalić co to może być ? ;/ ;/

Nowa pompa pod progowa, baku, przeczyszczone wszystkie styki na czujnikach. Dodam że auto daje się odaplić po dłuższym czasie psikania plaka ale chodzi tylko jak się psika, jak już załapie obroty ok 2 tys w ogóle nie raguje na gaz tak jak by nie było pedału, przstaje psikać spadają obroty i gaśnie ;/

Pre-supply pressuere 3.9 - 4.06 przy odpalaniu, sam nie wiem ;/

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak wtryskiwacze się mają? Zrobiłbym test przelewowy.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

przed całym zdarzeniem korekcje były ok, silnik nie szarpał na jałowym nie rzucało go, ładnie brzmiał nic nie cykało + 1tys temu zalany diesel spulin od LM.

Chyba będzie ciężko zrobić test przelewowy skoro motor nie odpala ;/

P.S - dodam jeszcze że jak się kręci bez plaka to ona nawet nie ma zamiaru zaskoczyć tylko kręci jak by nie miała paliwa ( takie odczucie )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak jak napisałeś jakby nie było paliwa..ile masz w zbiorniku? Pompka w baku żyje? Żadnego błędu w inpa? Nie chce się wierzyć :?

edit: tak miałem z uszkodzonym wtryskiem, dawał na przelew, ale jak już odpalił, jak ostygł to chodził bez problemu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Każda rada jak najbardziej się przyda, auto stoi u kolegi na działce także zobaczymy czy po całej nocy coś się zmieni. w baku ok 20l dolaliśmy 5l z karnistra i nic nie pomogło.

Wcześniej jeździła mi do rezerwy bez problemu, jutro jeszcze raz zobaczę te błędy osobiście ale standardowo były 3 od wiatraka klimy, egr i glow device to chyba świece.

Jedynie jak padł nam akumulator to wywaliło od cholery błędów, min. air meter, rpm sensor, rail pressure, engine mount coś tam w sumie po zapominałem nazwy ale skasowaliśmy i się nie pojawiło. Jutro jeszcze raz zobaczę z tymi błędami.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak do tego doszedłeś? Na kompie był bląd zbyt niskiego ciśnienia cr?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

W moim przypadku było tak że kolega miał dostęp do części i metodą prób i błędów doszliśmy. Po podmiance czujnika na szynie zaskoczył od razu :)

Błędów tak jak pisałem właśnie nie było.