Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich ,mam problem z tylną wycieraczką w E-36 Compact 98r.

Sprawdziłem silnik i jest ok ,wszystkie przekazniki oraz bezpieczniki ,wyłącznik pod kier. też był sprawdzany a wycieraczka dalej nie działa.Jaka to może być przyczyna? Przy silniki jest jeszcze taki układzik scalony-może to on jest uszkodzony ?Jeśli ktoś sie orintuje a może miał podobny problem to prosze o pomoc.W razie czego podaje mój numer 512 183 595 lub [email protected] Dzięki pozdrawiam.

Opublikowano

Newralgicznym punktem tylnych wycieraczek jest zawsze wiązeczka kabli zasilających, "pracująca" przy zamykaniu / otwieraniu pokrywy (schowana w gumowym ochraniaczu łączącym nadwozie z pokrywą).

Zgina się, rozgina, aż w końcu któryś kabelek się łamie.

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).

Opublikowano
Dzięki za podpowiedz sprawdze to ,moze faktycznie to będzie przyczyna ,chociaż powiem szczerze to też już oglądałem i wydawało sie na wporządku ale sprawdze jeszcze raz.Pozdrawiam Marek