Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
[BAD] czy Wy potraficie pomóc człowiekowi ?!?! Jak poradzić sobie z problemem 29f4 catalitic conventer bank 1 ?!?!?! I dlaczego auto mi się znów dławi ?!?!
  • 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 88
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
mam 27 lat kolego. a wku.r.wiam się bo tyle jest tu ludzi i nikt się nie kwapi aby cokolwiek pomóc! Ty też nic nie wniosłeś do tematu tylko swoje wywody wylewasz na forum, a nie tego mi potrzeba!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szanowny kolego jak na razie to żądasz, ponaglasz i oczekujesz natychmiastowej pomocy. Musisz pamiętać że użytkowników silników benzynowych w stosunku do diesli to jest mniej niż 1na 100, a do tego wersji silnikowych jest kilkanaście. Sam wielokrotnie pytałem o rożne rzeczy i wiele pytań pozostało bez odpowiedzi. Po prostu nie na każde pytanie uzyskasz odpowiedź, to tylko forum i tu nikt nic nie musi, a jak komuś się chce coś napisać to chwała mu za to.
Opublikowano
No masz rację, ale... Na tyle ludzi nie wierzę że nikt nie jeździ benzyną N46B20~... I poza tym większość się zna na wszystkim ale oczywiście nie na tym co trzeba.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja jeżdżę, ale niestety nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie, a nie będę pisał co mi się wydaje, a czego nie wiem na pewno.
Opublikowano
Świece nówki. Zauważyłem że jak skasuje błędy i zrobię adaptację VVT to auto chodzi normalnie. Ale co jakiś czas powracają błędy 2a59 i 2a5b. Z tego co mówi forum to serwomotor vvt. Co Wy na to ?
Opublikowano
czujnik wałka rozrządu, czy mimośrodowego ? można to samemu sprawdzić ? Czy te błędy są takie same do dwóch innych usterek ? Nie sądzę... Jak to ustalić na 100 % ?
Opublikowano
Ale błędy wskazują na VVT ? Zaznaczę że auto potrafi też samo zgasnąć jak włączę wsteczny ®. Kurde nie mam jak podmienić bo przecież nikt mi ze swojej fury tego nie wyjmie, człowieku... Czy ktoś ma pomysł jaki to czujnik po tych błędach ?
Opublikowano
Dodam, że dziś na zimnym zabujało obrotami, a po sprawdzeniu błędów był tylko 29f4 Wyd. katalizatora bank 1. Zauważyłem że auto zaczęło palić około litr- półtora więcej, oraz jest minimalnie zamulone, czy mam się szykować na wymianę kata ? Czy używka wchodzi w grę ? Czy to spalanie większe i troszkę mułu to wina katalizatora ? Pozdrawiam
Opublikowano
moze warto by bylo zajechac do kumatego mechanika i zrobic to porzadnie, a nie szukac dziwnych odpowiedzi na forum, stac cie na bmke to stac cie na serwis
Opublikowano
Generalnie nie mam teraz tego nagranego ale wygląda to tak że po odpaleniu przy minusowych temperaturach przez minutę buja obrotami bardzo mocno (czasem gaśnie), i trzeba poczekać minutę- dwie. Potem tego objawu nie ma.
Opublikowano

Ja na twoim miejscu kupiłbym Tesle - tam auto samo wysyła raport z błędami do producenta i oni w ramach możliwości naprawiają auto ( zmianą oprogramowania lub wysłanym mechanikiem ) .

A tak na poważnie to same forum Ci tego nie naprawi. Dostałeś dużo podpowiedzi , ale jak Tobie się nie chce odpalić INPY i odpiąć servomotor albo zamienić zawory vanosa miejscami lub pozamieniać czujniki wałków rozrządu to już nic nikt nie pomoże .

Może załóż wątek - Zapłacę kumatemu mechanikowi za dojazd i naprawę mojego auta .

Kolega OlegBMW dobrze pisze - sprawdź wtrysk . W ASO dostaniesz preparat do benzyny czyszczący wtryski i katalizator. Co do falowania obrotów to pompa vacum też ma tam coś do powiedzenia .

Opublikowano
Nie no Panowie, chodzi o to że ja po prostu chcę rozwiązać ten problem, a po drugie nie mam nawet garażu ani czasu na to aby rozdłubywać auto. Dodam że komputer pokazuje spalanie rzędu 15.2 litra, i na bank nie jest to normalne. Tym bardziej że jej nie duszę pod czerwone bo nie ma w mieście warunków. Jutro oddaje auto tym razem do gościa który zna się na BMW. Ja obstawiam albo serwomotor vvt, albo czujnik wałka mimośrodowego. Ps. czy warto kupić ori używkę w bdb stanie z małym przebiegiem ?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.