Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam poniższy problem:

Posiadam w swoim aucie Comfort Access. Jakiś czas temu zauważyłem, że podchodząc do drzwi z prawej strony auta i łapiąc za jedną z obu klamek zamek centralny rozblokowuje wszystkie 4 drzwi. Nie było by to dziwne gdybym miał przy sobie kluczyk, ale dzieje się tak bez posiadania przy sobie kluczyka. Sytuacja dotyczy tylko prawej strony obu drzwi. Z lewej zamek ani drgnie.

Pytanie brzmi jak temu zaradzić? Auto stoi już 4 tydzień na serwisie BMW i zero rozwiązania.

Bardzo proszę o pomoc gdyż nie wyrabiam już na bilety autobusowe.. ;-)

Opublikowano

No chyba nie po to ją ma, żeby teraz ją wykodować. Problemy z comfort access były dla mnie głównym powodem dlaczego nie domówiłem tej opcji, bo powiem szczerze na forach baaardzo dużo ludzi ma z tym problem, choć powiem, że jest to wygodne bardzo ale cóż...

Jakby auto miało gwarancje a serwis nie umiał naprawić to wymiana auta na nowe. Mój znajomy w X5 z comfort access miał takie jaja, że drzwi mu się same otwierały losowo bez kluczyka i BMW nie umiejąc naprawić zabrał mu auto i się dogadali, że dopłacił parę złotych w promocji i dostał X5 M550d.

Teraz też zmieniły się od grudnia przepisy, które chronią konsumenta. Też coś grozi za to, że nie potrafią naprawić, ale to musisz poszukać. Ja z mojego doświadczenia to od razu straszę sądem i jestem mega zdeterminowany do osiągnięcia sukcesu w takich sprawach i raz mi się to udało z Hondą, gdzie blokował się centralny zamek tak, że nie szło auta otworzyć.

Opublikowano

Witam, dziękuję Wam za zainteresowanie. Problem jest taki, że auto przypłynęło z USA i podobno w Europie gwarancja nie obowiązuje.

Byłem w sobotę u mechanika, twierdzi, że czekają na jakiś moduł od centralnego zamka (wersje europejskie nie pasują). We wtorek może się okaże czy się udało.. Jak narazie problem pozostaje bez zmian...