Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wam też piszczą hamulce M?

Na samym początku było cicho, teraz po 4200 km piszczą podczas lekkiego hamowania – np. podczas hamowania w korku.

Miałem też raz taką sytuację, że popiskiwały podczas jazdy bez hamowania :duh: ... czułem się jak w Polonezie ;) na szczęście przestało - zwaliłem to na karb docierania klocków.

Natomiast to piszczenie przy lekkim hamowaniu jest cały czas.

Opublikowano
U mnie też piszczą podczas hamowania na małych prędkościach (właśnie w korkach etc). Nie zgłaszałem tego wcześniej w ASO bo było cicho, ale teraz jest 11k przejechane i popiskują :roll:
Opublikowano
Mam przejechane 4300km i jak na razie cisza. Jakbyś zgłaszał problem do ASO to daj znać co oni na to bo może się w przyszłości przydać (oby nie).
Opublikowano
Mam przejechane 4300km i jak na razie cisza. Jakbyś zgłaszał problem do ASO to daj znać co oni na to bo może się w przyszłości przydać (oby nie).

Może nie słyszysz ;) na razie nie chce mi się z tym do ASO jeździć, co oni poradzą – klocki muszą się dopasować, może zrobię parę mocniejszych hamowań jak znajdę chwilę i zobaczymy.

W motocyklu (też BMW) mam klocki brembo i też mi piszczą...

Opublikowano
Ja kilka hamowań z pedałem w podłodze zrobiłem dla testów to może się ułożyły? Jutro z ciekawości sprawdzę z otwartym oknem i dam znać.
Opublikowano
Ja kilka hamowań z pedałem w podłodze zrobiłem dla testów to może się ułożyły? Jutro z ciekawości sprawdzę z otwartym oknem i dam znać.

Tak właśnie trzeba zrobić :) Dzisiaj właśnie zamierzam dotrzeć trochę hamulce...

Tutaj trochę know-how:

http://www.zeckhausen.com/bedding_in_brakes.htm

*Edit

Wczoraj wieczorem trochę dałem im w kość – zgodnie z zaleceniami i faktycznie piszczenie praktycznie ustało – tylko minimalnie słychać może na sek. przed samym zatrzymaniem... jednak hamulce M mają moc cieszę się, że je wziąłem – naprawdę dobrze heblują.

Opublikowano
Moje piszczały do 5 tys .km od 2msc cisza .Pojezdzij troche przejdzie im ;)

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine