Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Głupia sprawa ale dałem sie złapać za brak pasów i to na autostradzie :P Mandat otrzymałem 24.09 ale bede mógł uiscic opłate dopiero 1.10 i to na poczcie. Czy to nie za późno ? Liczy sie data przybita od pani z poczty czy jak to jest ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego jak zapłacisz po miesiącu to też nic się nie stanie :8) moje do pracodawcy, aby ściągnąć z wypłaty, przychodzą średnio po 4-5 miesiącach :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A do mnie po pół roku komornik zajechał i 20 zł więcej sobie zażyczył :D

Komornik i tylko 20 zł? Na pewno to był komornik? Wydaje mi się że najpierw ściągają poprzez pracodawcę, potem urząd skarbowy, a komornik na samym końcu jeżeli w ogóle.

Wracając do tematu, na zapłatę masz 7 dni, ale nic się nie stanie jeżeli zrobisz to 8. dnia czy nawet 14. Nie mieszkamy w Niemczech, u nas wszystko musi nabrać "mocy urzędowej".

Opublikowano
Tak prawdopodobnie to był komornik, nie bylem wtedy zatrudniony a taki Pan przejechał się po rewirze (kilku okolicznych wioskach) zajeżdżając do kilku osób brał 20zł za paliwo z tego co wiem a procent to on ma ze ściągniętych długów. Jednego razu koledze konto zablokował z tego co słyszałem za mandat 50zł bo nie chciał mu zapłacić...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kiedyś ściągali przez urząd skarbowy i to było najlepsze rozwiązanie, bo od 100zł kosztów było 1,4 zł :lol: teraz jak idzie przez pracodawcę ściągają (po ok 4-6 miesiącach) od 100 - 5,4 zł, od 200 - 10zł, 400 - 20zł, itd. :8) jednym słowem nie opłaca się płacić :twisted:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Ja dostałem kiedyś mandat od straży miejskiej z fotoradaru, a jako, że byłem za granicą i nie miałem go jako tako de facto przy sobie, zadzwoniłem do tego oddziału straży skąd przyszło zawiadomienie, grzecznie przyznałem się do winy i powiedziałem, że będę mógł dopiero za miesiąc zapłacić. Co ciekawe po powrocie do Polski pojechałem tam osobiście ( akurat miałem po drodze ) po właściwy mandat i utargowałem jeszcze stówkę mniej, co przy wysłaniu oświadczenia o przyznaniu się było by raczej niemożliwe, bo mandat przyszedłby pocztą do domu bez możliwości negocjacji.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja czekałem raz 2tyg do wypłaty - policjanci na miejscu mi powiedzieli, ze rożnie to bywa z egzekwowaniem - czasem naliczą odsetki, a czasem nie - zależn od wysokości mandatu, bo za małe kwoty im nie opłaca się papierologii wypełniać ;) Mi na szczęście nie naliczyli i nic się nie stało. mandat miałem za nieprawidłowe przewożenie psa...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Można czekać spokojnie 3 miesiące, wcześniej nic nie przyjdzie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL