Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnie kilka dni borykam się z oczywistym problemem, braku mocy w Silniku M47N w różnych postaciach ale u mnie się objawia tym że po 180 Autko kończy jazdę i osiągi ma sosłabione 0-100 12sek. Wyszyściłem i sprawdziłem EGR, Przepływka w pełni sprawna w IMPIE. Zaworki poczyszczorne ale, chciałbym się dowiedzieć czy przy dodawaniu gazu na zaworku od turbo podciśnienie powinno rosnąć na dościu mam -1Bar natomiast na odejściu -0,5Bara i przy dodaniu gazu nic się nie zmienia nawet bym powiedział że podciśnienie za zaworkiem spadnie do -0,4Bara. Czy to normalne ?

Sprawdzałem na postoju.

Prosiłbym o zanalizowanie LiveData podczas jazdy.

Co o tym sądzicie ?

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Słabe to "live data" :lol: operator też du..kolego nagrałeś ponad dwie minuty filmu a istotne są 4s, między 1.25 a 1.29, czyli przy pełnym bucie (najlepiej 4 bieg), a co widzimy? rozmazane wartości..zainstaluj cam studio, nagraj porządnie ekran, wpadnij na jakąś prostą, najlepiej pod górkę i trzymaj go z butem w podłodze od powiedzmy 1800 do 3500 tys. obr./min. Wtedy możemy oglądać :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Postaram się nagrać od nowa zauważyłem cieka żeczy przy bucie w podłogę w automacie już na ostatnim biegu zamyka mi ekonomizer co jest dziwne bo

na żadnym filmiku z YT tak się nie dzieje .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Śmierdzi cipem :8)

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak jak pisałem przy takiej jeździe nie ma co analizować. Przynajmniej ja się nie podejmuję :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A nie macie wrażenia jakby turbina tak wolno ciśnienie zwiększała nawet tak po paskach patrząc.

Tym to się nie sugeruj, bo opóźnienie zawsze będzie. Od wysłania danych, przez odebranie, przetworzenie przez aplikację do zaprezentowania jej w postaci paska jest dość spore opóźnienie. Zrób porządny test, wciśnij gaz i przyśpieszaj stale przez jakiś większy zakres obrotów, później na kolejnym biegu itd., wciskanie gazu i puszczanie go jest bez sensu, bo turbo ledwo zdąży wstać a już hamujesz silnikiem, a w aplikacji to jest widoczne tylko jako podskoczenie paska w górę i od razu w dół, nic nie da się z tego odczytać.

Opublikowano

Dziś przejechałem się znów z kompem i ciśnienie doładowania jak i przepływna sa oki .

W spalaniu się upewniłem 5 Bieg w automacie ekonomizer na 20

Przyspieszenie w granicy 13sek do 100.

Zaworki egr turbo czyszczone zamieniane

Wtryski korekty max 0.7 na jednym reszta bliska zeru

Egr odłączany

Podciśnienia nowe

Jeszcze na dniach odmę zmienię ale czy ktoś ma jakiś pomysł co mogę sprawdzić ?