Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam. Przede mną pierwsza zima z autem rwd. Wcześniej śmigałem tylko fwd (a4 125km). W związku z tym szukam dobrych, ale stosunkowo niedrogich opon. Wychodzę z założenia, że lepiej kupić nowe gumy ze średniej półki zamiast używek z wyższej (jeśli ktoś ma odmienne zdanie i mnie przekona, to jestem w stanie rozważyć wariant używek).

Po przeczytaniu paru opinii na www wstępnie zdecydowałem się na Barum Polaris 3. Niestety recenzje użytkowników dotyczyły w 99% użytkowania ich w samochodach fwd. W związku z tym pytam tutaj: czy ktoś z was używał tych opon? Jeśli nie te opony, to jakie inne polecacie? Jeśli używki, to jakie? Może ktoś ma coś na sprzedaż?

Dane:

E46 320i (150km) 98r, manual

pożądane opony to 195 65 r15

przewidywany budżet to 800-900zł za komplet.

Opublikowano
Dzięki. Po przeczytaniu w internecie opinii na ich temat chyba jednak skuszę się na te Nokiany. :) Jakby ktoś miał jakieś propozycje, to walić śmiało. Dopiero po dziesiątym będę zamawiał. :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakieś 220,- kosztowały dwa lata temu continentale ts850 jak kupowałem je ojcu w tym rozmiarze, u siebie mam je w większym rozmiarze i powiem Ci, że sprawują się rewelacyjnie, warto dopłacić parę groszy :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Niezależnie od rozmiaru i samochodu jakim aktualnie jeżdżę na zimę zawsze Dunlop/GY/Conti - to zawsze gwarancja najlepszego prowadzenia cena w porównaniu do opon średniej półki wcale nie aż tak duzo wyższa.

Do Nokiana od czasu słabej przygody z WR G2 jakoś nie mogę się przekonać mimo dobrych wyników w testach...

Opublikowano

Chyba jednak te Nokiany wpadną mimo wszystko.

Zastanawiam się tylko, czy nie wrzucić 195 na przód i 205 na tył. Mam teraz jakieś 15"wyglądające jak stałówki z oponami 195/65, felgi jak na foto poniżej.

http://i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/z/giUAAOSwr81UP9cN/$_1.JPG

Czy lepiej 4x 195?