Skocz do zawartości

BMW530d e60 nie grzeje powyrzej 60km/h

BMW530De60

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Sorki ale mieszkasz w de, zarabiasz w euro i kupiłeś sobie bmw to sam sobie wybrałeś...

A te 250eur to przesada. Duża...

No i nie musi być to aso. Są też mniejsze warsztaty, czy też takie jak atu.

Co do problemu nie masz może żaluzji przed chłodnicą? I co oznacza że przestaje grzać - nie leci ciepłe powietrze czy temp cieczy chłodzące spada?

With mobilephone sent.

• 2 tygodnie później...
Dzięki za podpowiedz bardzo mi pomogła, tylko powiedz kolego gdzie w Niemczech szczególnie na Bawarii znajdę ASO.

Za podpowiedź z góry dzięki, mogę Ci powiedzieć że sam wjazd do serwisu BMW bez naprawy i części to koszt ok 250 euro.

Pozdrawiam

no prosze cie, teraz to pojechales po bandzie hahaha jak juz cos to serwis bmw bierze 100 euro za godzine,ja ostatnio mialem bledy poduszki siedziska pasazera w aso w hünfeld polecili mi naprawe ,a nie wymiane :shock: okazalo sie ze jeden kabel od klepmy aku byl wadliwy,dzien w serwisie i rachunek 60 euro z rabatem 15%, wiec niewiem z kad ty wzioles te 250euro

• Zasłużeni forumowicze

Panowie, co wy tacy nerwowi jesteście.

Do autora:

Rozumiem że masz problem i szukasz rozwiązania ale jak napisałeś temat i nikt nie odpisał to wątek poszedł do tyłu a tam rzadko kto zagląda wiedz zamiast się grzecznie przypomnieć to puszczasz arogancki tekst jak dziecko któremu lizaka się zabrało także nie dziw się że temat w ten sposób się rozwija.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Witam dziś sprawdzał mój samochód kolega kolegi który pracuje w serwisie bmw podpiol oryginalny komputer i jeździliśmy 30 min temp silnika 88stopni temperatura płynu w nagrzewnicy 75s. poniżej 60 km/h powyżej natychmiast spada do 10st jak zwalniam szybko rośnie do 75st. Nie wiem co to jest wentyl wody komputer pokazuje że po włączeniu zapłonu automatycznie się wyłącza a przy wyłączeniu się włącza, nie powinno być odwrotnie? Po niemiecku nazywa się to ustrojstwo wasser ventil. Ogólnie żadnych błędów nie ma on sam rozłożył ręce nie wie co to jest zepsute