Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc mam pytanie nie dawno kupiłem sobie nowy akumulator poniewarz stary juz dawno był po terminie i sie rozładował ,ale dzis nowy akumulator sie rozładował byłem u elektryka i on powiedział ze wszystko jest w porzadku z kablami.Dzis wymontowałem radio ktore terz nie dawno zamontowałem i zobaczyłem ze w kostce od samochodu od głosnikow jest jeden kabelek wiecej niz w radiu czyli jest on nigdzie nie podłaczony i mam pytanie czy to moze byc przyczyna radia???????Jeszcze dodam ze nie jezdziłem autem około 13dni z powodu choroby i dzis jak chciałem sie przejechac to niestety nic :( ZA ODPOWIEDZI DZIEKI :cool2:
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
Opublikowano

Podlacz amperomierz przy akumulatorze i po kolei wyjmujac bezpieczniki zlokalizuj ktory obwod jest odpowiedzialny za najwiekszy pobor pradu.

Dzieki temu latwiej bedzie zlokalizowac usterke.

Opublikowano
Jeszcze dodam ze nie jezdziłem autem około 13dni

Przeciez to normalne ze jak autem pewien czas sie nie jezdzi to sie aku rozładuje a to przeciez 2 tygodnie :cool2:

Nie ładnie zostawiac samą becie :lol:

Opublikowano
A jak z radiem to normalne ze od samochodu w kostce jest jeden wiecej kabelkow niz w radiu to moze przez to???????????? a zostawilem z powodu choroby ale teraz to nadrobie :cool2: :mrgreen: :twisted:
Opublikowano
A jak z radiem to normalne ze od samochodu w kostce jest jeden wiecej kabelkow niz w radiu to moze przez to???????????? a zostawilem z powodu choroby ale teraz to nadrobie :cool2: :mrgreen: :twisted:

Raczej nie przez to co piszesz, moze zostawiles wzmacniacz wlaczony ewentualnie swiatelko gdzies, albo akumulator juz pierwszej mlodosci nie jest i zdechl po 2 tygodniach.

PZDR :cool2:

Opublikowano
Własnie akumulator jest nowka i wszystko było powyłaczane ,wiec nie wiem co to moze byc tak tylko przypuszczałem ze to moze byc radio,nawet elektryk nie wie co moze byc?? :( :(
Opublikowano

Zeby sie upewnic na 100% odlacz radio, podepnij amperomierz pomiedzy zacisk akumulatora a kleme i zobacz czy po podlaczeniu radia pobor pradu drastycznie wzrasta.

Bedziesz wtedy wiedzial czy powodem jest radio czy nie.

Dodatkowy przewod w kostce instalacji BMW to pewnie "speed control"

Opublikowano

Z tego co czytalem na forum to jedni mowia 0.05A inni 0.08-9A, a w Wawie w firmie z akumulatorami gosc mi powiedzial ze spotkal sie z paroma bmw i powinny miec 0.00A na postoju (oczywiscie po kilkunastu minutach).

Mialem podobny problem z poborem pradu, mialem kolo 0.16A... eliminowalem rozne obwody i trafilo na obwod od pompy paliwa.... jak sie pozniej okazalo do tego obwodu gazownicy mi sie podpieli. po wyjeciu bezpiecznika od kompa gazu pobor spadl do 0.01 :!:

a to 0.01 to jest immobilaiser + centralny :)

pozdrawiam i zycze powodzenia w szukaniu :D

Opublikowano

czyli z tego co u mnie wynika to mam za duzy pobor!

u mnie wydaje mi sie ze radio tyle pobiera, bo jak odlaczam to znacznie spada, ale jak to mozna wyeliminiwac?

aha i rozmawiamy o natezeniu przy akumulatorze, bo mam wieksze a pod maska przy bezpiecznikach mam mniejsze!!

Opublikowano

po wlaczeniu alarmu pobor nie powinien przekraczac - 0.09a - tyle pobiera alarm ....

u mnie o dziwa gdy alarm jest wylaczony - samochod otwarty , kluczyki wylaczone ze stacyjki to bobiera 0,28A - nie wiem na co , jak wlacze alarm , zarygluje sie , - pyka jakis przekaznik i pobor spada do 0,05A ...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
po pierwsze chcem sprzedac kumpla radio nie swoje ,swoje jeszcze trzymam i chcem je zaniesc do elektryka zeby naprawil j bedzie raczej u mnie grało jeszcze dlugi czas
Opublikowano
Nie macie do czego sie przyczepic radio mi sie podoba i postanowilem jednak je sobie zostawic wy nie zmieniacie zdania?????????A tak wogule wasze cene uwagi zostawcie sobie :wink:
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano

pociagne temat dalej,bo dzisiaj mi wycyckało prawie nowa baterię (miesięczną) do zera.

pojechałem do elektryka i pobór przy zamknietym aucie i uzbrojonym alarmie w skrajnie lepszej sytuacji wynosił 3,5 A a biorąc pod uwagę że to pelna wersja z komputerami ,navi,TV i innymi cudami to powinien wtedy brać max. 0,03 A , bo tyle biorą pamięci kompów,zegarków, TV i innych dupereli....

na kompie nie pokazało żadnej awarii coby mogła wpieprzac tyle energii.

musze sie umówic do elektryka i sprawdzać po kolei pobór przy wyciągniętych bezpiecznikach.

robota bedzie o tyle trudna że trzeba to robić na zamknietym aucie i uzbrojonym alarmie ,bo po rozblokowaniu,kompy nawigacje i wszystkie inne cuda biora tyle prądu że trudno by było odszukać te brakujące 3,5A

może macie jakiś pomysł od czego zacząć?????

530D 2002r.

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja przez tydzień walczyłem z rozładowywaniem w e39 zaczeło się to dziać po zakupie nowego Akumulatora (Bosch Silver). Okazało się że problemem był wadliwy akumulator. Po naładowaniu starego aku i założeniu do auta problemy się skończyły.