Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pewien problem ponieważ od pewnego czasu w aucie ciągle chodzi prawy kierunkowskaz (nie można go wyłączyć manetka) dopiero po jakimś czasie wszystko wraca do normy. Na postoju chodzi prawy postój i tez raz sie świeci raz nie. Byłem u mechanika i stwierdził ze kombajn do wymiany wiec wymieniliśmy i jest nadal tak samo.... Moze to być wina modułu świateł? Czy instalacji? Ponieważ dzieje sie to tylko po prawej stronie

Opublikowano
Witam nikt nie udzielił odpowiedzi... a ja ma kolejne pytanie. Czy jezeli nie znalazłem nigdzie modułu o takim samym kodzie to czy można zastosować inny z wersji o podobnym wyposażeniu? Bo zostanie zostanie raczej tylko moduł do wymiany jeżeli to nie będzie to to sam juz nie wiem...
Opublikowano
modul musi byc dokladnie od tego samego modelu i tak samo wyposazonego, tzn ksenony itp, ja do swojego 116i kupilem i koles wyslal mi zamiast tego 118d i nie pasowalo.
Opublikowano
moduł swiateł wcale nie musi byc tak jak pisze kolega. o dokladne informacje pytaj dziqska on ci doradzi jesli bedzie trzeba to zakoduje nowy moduł
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Wymieniłem moduł swiateł i wszystko jest ok po za sterowaniem elektrycznymi szybami . Od strony kierowcy moge tylko ustawiac lutserka, podświetlenie jest ale szyby n ie działaja, po stronie pasażera jest ok wszystko działa. Czy trzeba jakoś kodowac ten panel po stronie kierowcy?
Opublikowano
a może nie podłączyłeś kabelków po prostu od strony kierowcy sprawdź wszystkie wtyczki bo skoro jedna strona działa to druga też musi;)

Pokonując granice własnej wytrzymałości,

Wznosisz się na wyżyny własnych umiejętności,

Bo to życie oferuje nam dziś wiele możliwości,

A ty łap los w swoje ręce nadal bądź duchowo mocny!

P.S Ryszard Andrzejewski (PEJA)

Opublikowano
może moduł uszkodzony?

Opublikowano

hmm jutro jade do elektryka bo był wyciągnięty ze sprawnego auta i tam wszystko jest ok. Przynajmniej teraz można jeździć i nie obawiać sie tego kierunkowskazu:)

A mam pytanie czy te moduły są naprawialne bo moj działał tylko kierunkowskaz prawy sam sie włączał

PS.szyby z pilota działaja normalnie

Opublikowano
OK faktycznie moduł uszkodozny!!! stary jest w trakcie naprawy

tak myslalem.... :roll: